Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Extrém időjárást hozott a február Ausztriában

2009.03.01. Bata Attila

Extrém időjárást hozott a február Ausztriában A mai nappal beköszöntött a meteorológiai tavasz, ami nem a legjobb hír a síelőknek, de legalább egy hónapig még biztosan lehet síelni számos osztrák pályán. Javarészt a februári nagy havazásnak köszönhetően, a hóviszonyok tartósnak ígérkeznek, nézzük is meg röviden milyen időt hozott az idei február.
Először is nagyon sok havat. Számos rekord dőlt meg az előző hónapban. Mi is sokszor beszámoltunk arról, hogy folyamatosan havazott Stájerországban, így Mariazell, Lunz am See és Kötschach-Mauthen környékén egy hónap alatt összesen négy méter hó hullott. Nemcsak Stájerország, hanem a többi országrészben is rendkívüli adatokat mértek. Kelet-Tirolban és Felső-Karintiában a szokásos februári mennyiségnek a duplája hullott le az idén.

Nemcsak a csapadék, de a hőmérsékletek is kedvezően alakultak a síelés szempontjából. A meteorológiai intézet első adatai szerint a februári átlaghőmérséklet az osztrák hegyekben az idén két százalékkal volt hidegebb a szokásosnál. Talán kevesen emlékeznek arra, hogy a jellemzően hideg időjárásban egy kisebb szünet is volt, amikor egy meleg front árasztotta el Ausztriát, ennek volt köszönhető, hogy február 7-én 16,8 fokot mértek a felső-ausztriai Weyer településen. A másik végletet a tiroli Seefelden mérték február 18-án, amikor mínusz 25,2 fokot mutatott a hőmérő.

Amíg keleten jobbára havazott, illetve borús volt az idő, addig Salzburgban vagy Innsbruckban jórészt sütött a nap. Körülbelül 260 napsütéses órát jegyeztek fel, amely szintén magasabb az átlagnál. A keleti országrészt nem érte ennyi napfény, Bécsben például csak a 65 százalékát érte el a szokásos napsütéses órák száma.

Március első napjai már enyhének tűnnek az alacsonyabb régiókban. A legtöbb helyen 3-10 fok között alakul majd a hőmérséklet. Nyugatról kelet felé lassan mozog majd egy időjárási front, amely kisebb havazást is hozhat majd az 1200-1300 méter feletti részeken. A hét második felében a hóhatár lejjebb süllyed majd a nyugati részeken, itt már 500 méter felett is havazhat, de a keleti országrészben inkább esőre kell számítani ebben a magasságban.
KOMMENTEK

Szállástippek
R&R Residenzen Hotel
Igényes, modern 4 csillagos szálloda wellness részleggel Mitterbach am Erlaufsee központjában, gyalogosan mindössze 450 méterre Gemeindealpe síterepétől! Mariazell: 3,5 km, Annaberg: 17 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aktivhotel Weisser Hirsch csillagcsillagcsillagcsillag
A szálloda Mariazell központjában, 150 méterre az új kiskabinos lifttől, 55 szobával, wellness részleggel várja Vendégeit. Egyágyas, kétágyas, családi vagy akár összenyitható szobák is foglalhatók, büféreggelivel vagy félpanziós ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Zum Heiligen Geist csillagcsillagcsillagcsillag
2012-ben teljeskörűen felújított hotel Mariazell központjában, az új kiskabinos felvonótól 20 méterre. A szállodában 13 rendkívül igényesen berendezett szoba és apartman található. Étterem, térítésmentes internet és fűtött sítároló várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.