Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eső, hózápor és lehűlés várható a jövő héten itthon

2013.03.10. MTI

Eső, hózápor és lehűlés várható a jövő héten itthon A jövő héten borús és csapadékos időre lehet számítani: eső és hózápor egyaránt előfordulhat, ezzel együtt komoly lehűlés is várható, helyenként mínusz 10 foknál is hidegebb lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzéséből.
E szerint hétfőn az ország északi felén hosszabb-rövidebb napos időszakok várhatók, elszórtan valószínű záporeső. Délen ugyanakkor túlnyomóan borult időre kell számítani, és főleg a határ közelében valószínű eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 1 és plusz 8 fok között alakul, nyugaton ígérkezik erősebbnek, délkeleten gyengébbnek a lehűlés. A legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 9 és plusz 14 Celsius-fok között várható.

Kedden nagyrészt erősen felhős lesz az ég, csak kevés napsütés lehet. Több helyen várható eső, zápor. A minimum hőmérséklet 0 és plusz 7 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan plusz 8 és plusz 13 fok között alakulnak.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak délen szakadozik fel helyenként a felhőzet. Átmenetileg kevesebb helyen, majd délnyugat felől ismét egyre többfelé várható eső, zápor. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0 és plusz 6 fok között alakulhat, nappal plusz 6-plusz 14 fok lehet.

Csütörtökön is túlnyomóan borult lesz az ég. Sokfelé várható ismétlődő eső, zápor, amely a Dunántúlon, majd a középső tájakon is havas esőbe, havazásba vált át. Elsősorban nyugaton gyakran viharossá fokozódik majd az északi, északnyugati szél. A minimum hőmérséklet 0 és plusz 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon és nyugaton 0 és plusz 8, másutt viszont plusz 9 és plusz 14 fok között alakul.

Pénteken, március 15-én kezdetben sokfelé, később egyre inkább keleten várható havazás, hózápor. Az északnyugati, északi szél erős, többfelé viharos lesz. A leghidegebb órákban mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul a hőmérséklet, de nappal is csak mínusz 3 és plusz 2 fok közötti értékekre lehet számítani.

Elszórtan - nagyobb eséllyel a keleti országrészben szombaton is várható hózápor. Az északi, északnyugati szél helyenként még erős lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 9 és mínusz 3 fok között, a maximumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között valószínű.

Vasárnap fátyolfelhős, napos időre számíthatunk, csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 11 és mínusz 5 fok között valószínű, míg a nappali maximumok várhatóan plusz 1 és plusz 7 fok között alakulnak.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.