Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eplényben van Magyarország leghosszabb sípályája

2012.11.18. Intersport Síaréna

Eplényben van Magyarország leghosszabb sípályája Az idei nagymértékű fejlesztéseknek köszönhetően megszületett Magyarország leghosszabb sípályája az eplényi Nordica Síarénában.
A 6-os pálya aljára épített családi kikerülő szakasz 5 visszafordító kanyarból áll, amelyek elég szélesek ahhoz, hogy még a ratrakok is könnyen elférjenek bennük. A szerpentin hosszúsága lehetővé teszi, hogy Eplényben akár 1900 méter hosszan is síelhetünk megállás nélkül. Ez az útvonal igazi csemege lesz a családoknak, mert csupa kék szakaszból áll, így a kezdők és a legkisebbek is bátran nekivághatnak majd.
A 6-os pálya nyomvonala miatt az 1-es csákányos felvonó beszállópontját áttelepítették az egyes pálya felőli oldalra, ezért a beszállás sokkal könnyebb lesz a hosszirányú megközelítésből adódóan. Egy gyönyörű faházat építettek a felvonó aljába, melyben a kezelő kényelmesen, melegben figyelhet az utasok biztonságára. Mindemellett a csákányos felvonók kapacitását a tavalyihoz képest megduplázták. Ezt a vonszolóelemek számának emelésével és egy új vezérlőpanel behelyezésével érték el, amely lehetővé teszi a gyorsabb üzemelést.
A T3-as számú tanulópályára vásároltak egy teljesen új műanyagköteles felvonót, melynek használata még a teljesen kezdők számára is egyszerű és biztonságos.
A kölcsönzőt sem felejtették ki a fejlesztésekből. Megújították az internetes előfoglalási rendszert, továbbá 80 pár új síléccel, 100 pár új sícipővel és 40 új sisakkal bővítették a kölcsönző palettáját.

Az 1-es pálya felső szakaszát átlagosan 5 méterrel, a 2-es pálya mindkét felét pedig átlagosan 3 méterrel megszélesítették.

Az idei pályabővítések eredményeképpen összesen 16 különböző útvonalon síelhetünk, tehát több napot is eltölthetünk a változatos pályarendszeren. A szánkósok részére pedig négy pályanyomvonalat hoztak létre, ezért már nem csak síelni, hanem ródlizni is mehetünk Eplénybe.

KOMMENTEK
százas | 2012.11.18. 18:10
Tök jó, hogy elfér ratrak, legalább tudja tolni lefelé a családokat!
nyakaslajos | 2012.11.18. 20:12
Már nagyon várom a nyitást.Három éve minden héten egy napot Eplényben vagyok a nyugdíjas barátaimmal.Minden nagyon SZUPER!!
franci252 | 2012.11.27. 18:06
Jóóóó! És mikortól használhatjuk???

Szállástippek
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.