Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Emlékplakettben részesítette legjobbjait a Síszövetség

2014.06.14. Gémes Renáta

Olimpikonjait, bajnokait és szakembereit köszöntötte a Magyar Sí Szövetség a Sportpáholy Alapítvánnyal közösen rendezett ünnepi vacsorán, csütörtökön, Budapesten.
A Magyar Sí Szövetség megalakulásának 100. éves születésnapját ünnepelte a 2013/2014-es szezon kezdetekor, s történetének eddigi legnagyobb sikerei is ehhez a szezonhoz kötődnek. Ezeket a sikereket, - melyek közül kiemelkedik Miklós Edit olimpiai 7. helyezése Szocsiban - és az újabb 100 év kezdetét ünnepelték a sízők a Gerbeaud Átrium termében.
Az est során köszöntötte olimpikonjait, bajnokait, szakembereit és különdíjakkal emlékezett meg a szövetség vezetősége a rendkívüli teljesítményekről. Hagyományteremtő szándékkal, idén először emlékplakettben részesítették legeredményesebb versenyzőiket és sportvezetőiket. Az ünnepségen öten vehették át a plakettet.
Az öt díjazott:
  • "Életműdíj a magyar sísportért"
    Schäffer János részére, a több évtizedes önzetlen munkáért

  • Miklós Edit
    "A szezon legjobb sí versenyzője"

  • Diethmar Thöni
    "A szezon edzője"

  • Kékesi Márton
    "A szezon utánpótlás sportolója"

  • Gótzy Antal
    A szövetség alelnöke a több évtizedes önkéntes munkáért
Az elismeréseket Kálomista Gábor, a Magyar Sí Szövetség elnöke, Dr. Kaszó Klára ügyvezető elnök és Kapitány Ildikó főtitkár adta át, és oklevélben részesítették a 2013/2014-es szezon országos bajnokait is.
A felszólalók között Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében elismeréssel szólt a magyar sísport példátlan eredményeiről.

Köszöntőjében a szövetség korelnöke, Schäffer Jani bácsi felidézte a 100 év legérdekesebb állomásait és legnagyobb alakjait. Beszéde itt olvasható.

Az eseményen jelen voltak az elnökség, a síklubok képviselői, az olimpián szereplő versenyzők, és az utánpótlás korú sportolók is.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.