Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kiakadt a szponzor az elitegyetemek primitív síbuliján

2011.01.23. Bata Attila

Kiakadt a szponzor az elitegyetemek primitív síbuliján Nagy-Britannia két legismertebb egyetemének diákjai szokás szerint minden évben az Alpok egyik kiválasztott síterepén a téli sportokban is összemérik erejüket. A sítúrát szponzorok is támogatták, hiszen innen kerülhetnek ki hamarosan a következő évek fontos emberei, de a támogatást már megbánták.
Cambridge és Oxford egyetemeinek diákjai nem csak a nyári evezőspárbajban versenyeznek a Temzén évek óta, hanem az Alpok lejtőin is. Az egyik legrégebbi hagyomány az 1922 óta minden évben sorra kerülő téli verseny az Oxbridge (Oxford + Cambridge) tanulóknak. A két egyetemet több mint 800 évvel ezelőtt alapították, padjaiból az ország legismertebb vezetői kerültek ki, és valószínűleg ez a jövőben is így lesz.

Az 1922 óta megszervezett verseny a 2010-es franciaországi versennyel elég sokat vesztett a pozitív megítéléséből, köszönhetően az egyetemisták „kevésbé szalonképes” viselkedésének. A szokásos sportversenyek mellett a decemberi egyetemi tábor egyik attrakciójának az a különös vetélkedő ígérkezett, ahol tojást kellett feltörni, havat kellett enni vödörből, vagy a kamera előtt pózolni a lehető legkreatívabb módon. A győztesek egy méregdrága luxusüdülést nyerhettek az egyik legjobb tiroli síterepre.

A versenyről készült felvételek felkerültek a világhálóra és kiderült, hogy a fiatalok kissé túllőttek a célon. Volt olyan csapat, amely egy fenékbe helyezett tojást tört össze borosüveggel, majd később megették a tojást. Az egyik vesztes csapat tagjai a belepisiltek a vödör hóba és úgy ették meg, a végén nem is leplezték csalódásukat, hogy ez a „teljesítmény” is kevés volt az első helyhez. Természetesen a pózolást sokan meztelenül adták elő, volt, aki csak csokival vagy tésztaszósszal kente be meztelen testét. Sok jelentkező a verseny elfajulása láttán inkább visszalépett a versenyből.

Mennyit változott a világ 1922-től napjainkig?
Természetesen a képek és videók már kikerültek az internetre, a szponzor bosszúságára. A versenyt támogató, luxus utakat szervező utazási irodát kellemetlenül érintették az események. Bejelentették, hogy a beígért nyereményeket még teljesítik, de jövőre már nem tervezik a rendezvény támogatását.
KOMMENTEK
PEDRO | 2011.01.23. 19:31
Azé az kép lehetne nagyítható!
vmate | 2011.01.24. 09:42
ejnye
Sziebler Péter | 2011.01.24. 11:58
Angolok............. !!!

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.