Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eddig elégedettek a síszezonnal a karintiai síterepek

2013.02.25. Bata Attila

Üzemeltetői szempontból már túl vagyunk a szezon legfontosabb időszakain, vagyis a karácsonyi és újévi ünnepeken, és nemrég ért véget az egyik legfontosabb periódus a három hétre elosztott iskolai síszünet. A közép-karintiai síterepek elégedettek az eddigi szezonnal, sokan javulást várnak tavalyhoz képest.
Simonhöhe - egy kis síterep Gerlitzen közelében
Simonhöhe - egy kis síterep Gerlitzen közelében
Az osztrák Kleine Zeitung portál körkérdést intézett a közép-karintiai síterepekhez az idei szezon eredményeivel kapcsolatban. Valószínűleg az idén nem esett nehezükre az üzemeltetőknek erről a témáról beszélni, hiszen a tavalyi számokhoz képest az idei szezon sokkal biztatóbbnak néz ki.

Turracher Höhe

Nagyon, nagyon pozitívan alakul eddig az év. A síterep vezetője szerint az időjárás nem volt mindig ideális a szezonban, de ennek ellenére többlettel zárják majd a szezont. A Fun Parknak köszönhetően egyre több fiatal érkezett a síterepre. Szakértők szerint egy magasan fekvő, hóbiztos síterep forgalmában kisebb szokott lenni a különbség egy havas és egy átlagos tél között.

Gerlitzen

Itt a decemberi szezonkezdet és a február hozott szép eredményeket. Januárban nem mindig volt optimális az időjárás így ezt az időszakot az üzemeltetők átlagosként jellemezték. Átlagban naponta ötezren keresik fel Gerlitzen síterepét, az üzemeltetők optimisták az idei szezon eredményeivel kapcsolatban.

Klippitztörl

Itt körülbelül 15-20%-os emelkedést várnak az előző szezonhoz képest. Jelenleg is ideálisak a körülmények, majdnem egy méter vastag hó takarja a pályákat. Eddig átlagosan napi 3000 látogatót fogadtak. Márciusra újabb akciókat terveznek a vendéget idecsalogatására, csakhogy itt is jó eredménnyel zárják a szezont.

Falkert

Itt tavaly nagyon rosszul sikerült a szezon. A síterep vezetője szerint végre az idén már úgy alakul a szezon, ahogy kellene. Az idén rengeteg hó van, és tavalyhoz képest itt is garantált a nagyobb bevétel.

Hochrindl

Ezen a síterepen már 20-25%-os többletbevétellel számolnak az üzemeltetők és értelemszerűen nagyon elégedettek az idei szezonnal. Az idén átlagosan naponta 2500 bérletet tudtak eladni, ebben besegített az esti síelés, valamint a gyermek és családi kedvezmények.

Flattnitz

A tavalyi gyenge szezon után az egyik leghavasabb karintiai terepen is be kellett ruházni a hóágyúzás kiépítésébe. Az idei szezonban már a pályák 95%-át be tudták havazni. Az erősebb napokon körülbelül 700 vendég érkezett a síterepre.

Simonhöhe

A korábban az életben maradásért küzdő, apró síterep immáron a harmadik szezonját zárja veszteség nélkül. Az idei nagyobb nyereségben sokat segítettek a nagyszerű hóviszonyok, valamint a szezon folyamán megrendezett gyermek programok.
KOMMENTEK

Szállástippek
Alpin Peaks Aparthotel
2023-ban megnyílt, prémium aparthotel Turracher Höhe sípályáitól kb. 40 méterre! 2-8 fős apartmanok reggelivel, valamint á la carte étkezési lehetőséggel a hotel éttermében. Wellness: szaunák, pihenőterem, fitness.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apartmenthaus Esther
A családias apartmanház Ramingstein 1.000 fős kis településén nyugodt környezetben 4 db különálló apartmannal várja vendégeit. Saját konyha, sítároló, infraszauna, WiFi, parkoló szintén megtalálható a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panorama Hotel
Panorámás hotel Turracher Höhe központi részén, mindössze néhány lépésre a 12-es számú sípályától. Szolgáltatások: panorámás fedett medence pezsgőfürdővel, szaunarészleg, fitneszterem, játszószoba. Háziállat megengedett!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.