Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csúcsforgalom volt a hazai pályákon

2011.01.31. sielok.hu

Csúcsforgalom volt a hazai pályákon Szikrázó napsütés, jó minőségű hó a hazai hegyekben - ezrek indultak a hét végén a magyarországi pályák felé. Nagyüzem volt minden itthoni síközpontban. Mátraszentistvánban egymást érték az emberek, negyedórákat kellett várni a felvonókra. Idén először kinyitott a bánkúti centrum több pályája is.
A Miskolc közelében levő pályán ezzel együtt nem volt teljes az öröm, hiszen a hóágyúzás hiányában csak a természetes csapadékban bízhatnak, így mostanáig kellett várni a megfelelő hólepelre. Szombattól lehetett itt újra síelni, s aki ott volt, tapasztalhatta, hogy a klub fenntartói kijavították, pótolták azokat a károkat, amit tavaly a fém tolvajok okoztak a felvonók megrongálásával. Bánkút csendes hétvégét zárt, a két nap alatt néhány száz látogató volt az öt pályán. Hétköznapokon a C, G felvonó, és a 2, 4, 5, 6, 7 pálya nyitva, 10-15 centis a hótakaró. Teljesen más kép fogadta a látogatót a Mátrában levő lejtőkön. Kékestetőn is nagy forgalom volt - az ígéretek szerint szerdán újra lesz lehetőség villanyfényes sízésre is, 30-50 centis tömörített hó várja a vendégeket –, az igazi csúcsforgalom azonban a szomszédos Mátraszentistvánon volt, ahol nyugodtan kitehették volna a megtelt táblát is, olyan nagy volt a tömeg. A legnagyobb látogatottságot hozó vasárnap délelőtti időszakban alkalmanként 15-20 percet is sorban állással kellett tölteni, míg a folyamatosan működő hat felvonó valamelyikének közelébe értek a síelők. Pedig a Sípark is igyekezett szélesíteni a kínálatot, hiszen ezen a hétvégén nyílt meg a 3-as, piros pálya. Noha friss hó nem esett, a folyamatos karbantartással, hóágyúzással a hét közben is tökéletesen síelhető, 40-90 centis hóréteg várja a sportolni szándékozókat.

Szilvásváradon hétköznap délutánonként (13-16.30 között) használható a 15-25 centis tömörített hó,

Visegrád-Nagyvillámnál 15-40 centis műhó takarja a pályákat, 9-22 óráig használhatók a liftek, hétköznapi kedvezményes árakkal.

Eplény is jó hétvégét zárt, az optimális időjárás és az ideális hóviszonyok a három napon át tartó Snow Day rendezvényre körülbelül 3500 főt csábítottak ki. A programokon aktívan részt vettek gyerekek és felnőttek egyaránt, csak a versenyeken mintegy 2-300 fő indult!
A Nordica Aréna üzemeltetői remélik, hogy a tartós hidegben a 50-90 centis porhó megőrzi a minőségét, így a hét közben is sok látogatójuk lesz, hiszen minden nap üzemel a négyüléses felvonó, nyitva a síiskola és az 1-es és 2-es pálya, teljes hosszában.
KOMMENTEK

Szállástippek
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.