Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Wakeboard pálya létesül Pécs mellett

2015.05.28. sielok.hu

Idén nyáron új wakeboardközpont nyílik Magyarországon. A beruházó húsz éve kereste a lehetőséget egy vízisí és wakeboard kábelpálya építésére, mely a városközponttól 3,5 km-re, a Tüskésréti-tavon épül. Itt egy öt oszlopos és egy két oszlopos pálya is felállításra kerül.
A hazai pályákat egy térképen megjelenítve azt láthatjuk, hogy körülbelül Pécs a középpontja annak a mintegy 120-170 kilométeres sugarú körnek ahol eddig nem volt lehetőség kábelpályán vízisíelni illetve wakeboardozni, hiszen eddig a siófoki pálya volt legközelebb a baranyai megyeszékhelyhez. Akik a manapság egyre népszerűbb elemekkel (ugratók, sliderek) tarkított pályákon szeretnek csúszni, azoknak pedig a 170 kilométerre fekvő Kecskemétig kellett utazniuk Pécsről.
Kábeles wakeboard pályák Magyarországon - Pécs környéke eddig fehér folt volt.
Kábeles wakeboard pályák Magyarországon - Pécs környéke eddig fehér folt volt.
Mintegy húsz éves álom válik valóra, hiszen a pécsi pálya beruházója körülbelül ennyi ideje keresi a helyet és a lehetőséget egy kötélvontatású vízisí/wakeboard pálya megépítésére. Pécs városának központjától mintegy három és fél kilométerre, helyi buszjárattal is megközelíthető helyen van születőben a város új szabadidő- és vízisport-központja, mely 1200 méter hosszú, kivilágított, rekortán borítású, tó körüli futópályával, strandfoci-, strandröplabda-pályával, street workout fitness parkkal, és kirándulásra alkalmas tanösvénnyel várja majd az érdeklődőket a Mecsek gyönyörű panorámája mellett.
A pécsi Central Wakeboardpark látványterve
A pécsi Central Wakeboardpark látványterve
A Central Wakeboardpark egy különleges wakeboardközpont lesz, hisz az öt oszlopos, nagy kábelpálya mellett az utóbbi években egyre több helyen épülő két oszlopos, kezdőknek tanulásra és haladóknak trükk gyakorlásra is kiválóan alkalmas kisebb pálya is felállításra került. Már csak a szerkezetkész kiszolgáló épület befejezésére és a tó üzemi vízszintjének elérésére kell várni ahhoz, hogy a pályát néhány héten belül birtokba vegyék a vízi sportok szerelmesei. A tó partján található épület hatalmas napozó terasszal, kávézóval, wakeboard szaküzlettel (shoppal) és természetesen öltözővel, zuhanyzóval és wc-vel szolgálja majd az odalátogatók kényelmét.
A pécsi Central Wakeboardpark látványterve
A pécsi Central Wakeboardpark látványterve
A pálya egyediségét erősíti majd az a nyolc pálya elem (kicker, azaz ugrató, slider, azaz csúszó elem és funbox - az előbbi kettő kombinációja), melyet egy direkt erre a célra szakosodott külföldi cég gyártott, és amelyek csúszó felületükön csavarozásmentesen kerültek kialakításra, így biztosítva azok zökkenőmentes és a deszkák alját kímélő meghódítását. Az öt oszlopos pálya 565 méter, a két oszlopos, úgynevezett 2.0-ás pálya pedig 185 méteres hosszúsággal várja majd a vízisízőket és wakeboardosokat. A kör alakú pályán egyszerre akár heten is hódolhatnak szenvedélyüknek.
A pécsi Central Wakeboardpark látványterve
A pécsi Central Wakeboardpark látványterve
A gyönyörű természeti környezetben épülő vízi attrakció (mely kiváló alternatívát biztosít a kultúra városában az aktív kikapcsolódásra) egy régóta fennálló űrt tölt majd be, hiszen számos városfejlesztéssel foglalkozó szakember véleménye szerint e mediterrán hangulatú város kínálatából egy vízközpontú vonzerő hiányzott csak. Ennek pedig ideális terepet nyújt a régóta rendezésre váró Tüskésréti-tó, ahol június végén vagy legkésőbb július elején nyitja meg kapuit a Central Wakeboardpark.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.