Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Orosz gáz nélkül bezárhat a boroveci síközpont

2009.01.08. Bata Attila

Orosz gáz nélkül bezárhat a boroveci síközpont Az orosz-ukrán gázvita valószínűleg a síterepeket is érintheti, főleg azokat, amelyek működtetése erősen függ a gáztól, ilyen például a bolgár Borovec síterepe. Az utóbbi időben jelentős fejlesztéseken átesett bolgár terep teljesen leállhat, ha nem érkezik több gáz Oroszországból.
Bulgária az orosz gázszállítások szempontjából az egyik legkiszolgáltatottabb uniós ország, hiszen az ország gázszükségletének 92 százalékát Oroszországból kapja. A gázszolgáltatás szünetelése az egyik legismertebb síterep, Borovec üzemeltetését is fenyegeti jelentette be a település polgármestere. A polgármester levelet írt a bolgár energiaipari miniszternek, hogy a biztosítsák a síterep gázellátását a nagyszámú vendégseregre való tekintettel. A síterep legtöbb létesítménye, beleértve a szálláshelyeket is gázüzemű.

Borovecen az idén adtak át egy modern egy kilométer hosszú, óránként 2400 utast szállítani képes, modern Poma ülőliftet. A síszezon már december 21-én megkezdődött és a karácsonyi és újévi ünnepek alatt a síterep forgalma jelentősen megnőtt az előző szezonhoz képest, 12 százalékkal több vendég érkezett a helyi szálláshelyekre.

Tegnap óta nem csak az oroszok és ukránok sújtják az országot a gázcsapok elzárásával, hanem tél tábornok is komoly támadást indított az ország ellen. A hőmérséklet lecsökkent, a hegyekben komoly havazást hozott a hidegfront, amely még a főváros, Szófia életét is megnehezítette.

A gázellátás szünetelése a lehető legrosszabbkor jött, hiszen a bolgárok a gazdasági válság miatt arra számítottak, hogy a britek közül újra többen választják majd az Alpokhoz képest olcsóbb bolgár síelést. Szerencsére, Banszkón, a legismertebb bolgár síterepen nem kell ilyen problémával szembenézni, hiszen itt minden olajjal, illetve gázolajjal működik.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.