Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Egy jó és egy rossz hír a bosnyák síterepekről

2008.09.16. Bata Attila

Egy jó és egy rossz hír a bosnyák síterepekről Örömteli és kevésbé örömteli hírek is érkeztek az 1984-es szarajevói téli olimpia két síterepéről. Bjelašnica terepén pénteken aláírták a szerződést egy új lift építéséről, a szomszédos terepen, Jahorinán pedig a cseh befektetők arrébb álltak, mert senki sem akar velük szerződést kötni.

Kezdjük a jó hírrel. Bjelašnica síterepét üzemeltető vállalat Szarajevóban aláírta a szerződést, amelynek értelmében a hónap végén megkezdik egy új nyolcszemélyes kabinos felvonó építését. A Babin kabinos két részből áll majd és teljesen felvisz a síterep tetejére.

Az építkezést az osztrák Doppelmayr cég végzi. Az új kabinos 2700 méter hosszú lesz, 98 kabinnal, amelyből az egyiket különleges szolgáltatásokkal alakítják ki, un. VIP-kabinként fog üzemelni. Az építkezés tervezett határideje 2009. június vége.

A szomszédos Jahorinán a cseh Snowhill cég szeretett volna sípályákat üzemeltetni, de miután egész nyáron nem sikerült az erről szóló szerződést aláírni, így a csehek kijelentették, hogy feladják boszniai terveiket. A csehek erősen nehezményezték, hogy senki sem akarta aláírni a szerződést, így más befektetési célpontok után néznek.

Azért, hogy a jó hírekkel többségbe kerüljenek, beszámolunk arról is, hogy augusztus végén Kupres síterepén megkezdték a víztározó és a hóágyúrendszer kiépítését. A horvát határhoz közeli és a horvátok körében népszerű apró síterepre számos egykori és jelenlegi horvát sílegenda is ellátogatott az építkezések megkezdésének alkalmából.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.