Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Aosta-völgy: a rövidtávú bérletek drágulnak idén

2009.09.02. Bata Attila

Aosta-völgy: a rövidtávú bérletek drágulnak idén Lassan-lassan a síterepek üzemeltetői is elkezdik kitenni az idei szezonra érvényes árakat a kirakatba. Az eddigi gyakorlat azt mutatja, ahol tavaly rossz volt a szezon ott idén jelentősen csökkenek az árak, de azok a terepek, amelyek tavaly nem érezték meg a válságot, bátrabban emelnek az idei szezonban is.
Katasztrofális szezont zárt néhány kanadai síterep, itt már biztos, hogy néhány helyen 30 százalékkal csökkenek az árak a tavalyiakhoz képest. Sajnos ez a leárazás nem fenyeget bennünket az Alpok legtöbb síterepén, sőt a jó szezont záró és az idén jelentős fejlesztéseket végrehajtó terepek várhatóan az idén is emelni fognak. Az eddig nyilvánosságra került árakból az látszik, hogy inkább a hosszabb időtartamra érkező síelőket jutalmazzák a síterepek, egyelőre a többnapos bérletek áraihoz nem nagyon nyúltak hozzá.

Legutóbb az olaszországi Aosta-völgyben található síterepek üzemeltetői szivárogtatták ki az idei szezonra tervezett árakat. Itt a napijegyek és a félnapos bérletek árai emelkednek átlagosan egy euróval. Például az már biztosnak tekinthető, hogy Courmayeur síterepén a napijegy 41-ről 42 euróra emelkedik. Hasonló mértékben emel a közeli Pila, itt a napijegy 33, a félnapos 24 euróba fog kerülni. Mindkét bérlettípus egy euróval drágul. Cervinia síterepén a félnapos jegyeket emelik meg két euróval, 27-ről 29-re. Itt a napijegyek ára tavalyhoz képest változatlan, 36 euró marad. Nem tervezi a bérletárak emelését Monterosa és La Thuile.

Hamarosan újabb terepek hozzák nyilvánosságra az árakat. Ausztriában a nagyobb terepeken a szokásos 1-2 eurós emelés idén is várható a napijegyekben. A kisebb terepek valószínűleg megpróbálják tartani a tavalyi árakat. A tavalyi szezon után nem lenne logikus, ha emelkednének az árak Szlovákiában, de itt is lehet egy-két meglepetésre számítani. A hazai árakkal kapcsolatban arra tippelünk, hogy az idén tovább nő az árkülönbség a legjobb terepek és az utánuk következő síterepek között.
KOMMENTEK

facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.