Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az évtized havazása érte el Kelet-Ausztráliát

2014.06.25. Bata Attila

Úgy tűnik, most már tényleg beindul az idei síszezon „odalenn” délen, legalább is Ausztráliában. A meteorológusok által csak az évtized havazásának nevezett időszak akár egy hétig is eltarthat, és a végén a legoptimistább becslések szerint 150 cm friss havat is hozhat az ausztrál hegyekbe.
Perisher síterepén hétfő délután kezdődött az intenzív havazás és 15 óra alatt 50 cm friss hó hullott az ausztrál síterepre. Mostanra már túljutottak az egyméteres határon is. Számítások szerint egészen vasárnapig hullhat az évtized havazásából.

Kép: Perisher / Facebook
Kép: Perisher / Facebook
A többi ausztrál síterepről is (pl. Hotham vagy Thredbo) is 40-60 cm friss havat jelentettek. Az ausztrál síterepekre rá is fér a havazás, tavaly például nagyon rossz szezont hagytak maguk mögött. A mostani havazás az idősebbeket az 1991-es idénykezdetre emlékezteti, akkor egy száraz ősz után júniusban közel három méter hó hullott.

Kicsit kevesebb a hó, de Mt. Buller is alakul...
Ezzel szemben a közeli Új-Zélandon nem ilyen rózsás a helyzet, vannak kárörvendő ausztrálok, akik ezt képekkel is szívesen illusztrálják.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.