Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: hol lehet még síelni?

2012.04.23. Stánicz Balázs

Ausztria: hol lehet még síelni? Egy igen hógazdag szezon ér hamarosan véget az osztrák síterepeken. Igaz, a legtöbben már bezártak, azonban a gleccsereken és a magasabb, még nyitva tartó terepeken remek hóviszonyokkal várják a téli sportolókat; az elmúlt héten is többször havazott, helyenként 60 cm.
Húsvét után valósággal kiürülnek a síparadicsomok, a legtöbben már a nyarat tervezik, síelésre minél kevesebben gondolnak. Holott érdemes, hiszen a hóban gazdag téli hónapoknak és az átlagnál eddig hűvösebb, a hegyekben télies áprilisnak köszönhetően továbbra is nagyszerű hóviszonyok fogadják a késői síelőket.

60 cm friss hó a hegyekben

A múlt hét inkább a téliesebb arcát mutatta Ausztriában, olyannyira, hogy hétfőn este még Schladming völgyében is havazott, majd a hétvégén újabb hidegfront érkezett, ami ismét havat hozott a völgyekbe, igaz tartósan csak a magasabb térszíneken maradt meg az áprilisi hó. Péntek és vasárnap közti időszakban a salzburgi hegyekben 40-60 cm friss hó hullott, elsősorban a Tauern hegységben (Weißsee, Kaprun).

Tirolban jellemzően 20-30 cm a friss hóréteg vastagsága, azonban a Tuxi és Zillervölgyi Alpokban (Hintertux) 50-60 cm-nek is örülhetnek a szerencsések. Karintiában jóval kevesebb; 5-10 cm hullott, azonban az észak-nyugati vidékeken helyenként 40 cm is leesett. Kelet felé haladva folyamatosan csökken a friss hó mennyisége, Stájerországban 10-20 cm.
Kaltenbach (Tirol) a múlt héten
Kaltenbach (Tirol) a múlt héten

Kedden ismét havazás

Alig szálltak el a hófelhők, helyüket újak követik; kedden a nyugati tartományokban újabb 20-30 cm friss hóra van kilátás a magasabb síközpontokban.

Hol lehet még síelni május 1-ig ?

A nyolc osztrák gleccsersíterep mellett még továbbra is nyitva állnak néhányan. Hochkar az idén a jó hóviszonyok ellenére április 22-ével bezárt, így idén nem lesz májusi szezonzárás. Obertauernen május elsejéig síelhetünk, azonban itt a legtöbb felvonó nem jár; csak a Gamsleiten 1-2 ülőfelvonók, a Grünwaldkopfbahn négyüléses és a Zehnerkarbahn kabinos üzemel. Ennek megfelelően a bérletárak is mérsékeltek. A pályákat 160-230 cm hó fedi.

Stájerországban a Dachstein gleccser várja a síelőket több, mint hat méteres hóval, igaz kevés pályakilométerrel. Karintiában Turracher Höhe tartja magát, – a nyitva tartó osztrák terepek közül a legkevesebb hóval - ahol a Kornockbahn ülőfelvonó tart nyitva és a hozzá tartozó pár kilométernyi sípálya.
Arlberg (Tirol) április 22-én
Arlberg (Tirol) április 22-én
Ezzel szemben Mölltalon három méter feletti a hóvastagság és az összes felvonó megy. Salzburgban a korábban említetett Obertauern mellett Sportgasteinen (250 cm) és Kaprunban (300 cm) síelhetünk. Tirolban az öt gleccsersíterep (Hintertux, Stubai, Sölden, Pitztal, Kaunertal) mellett üzemelnek a felvonók Ischglben (150 cm) is.

Milyen idő várható ?

A keddi havazás után jön a tavasz és vele együtt a jó idő, a május elsejei hosszú hétvégén sok napsütésre és száraz időre van kilátás.
KOMMENTEK
Sörapu. | 2012.04.24. 18:15
Mi talponsíelők Mölltalon zárjuk ezt a sok havat hozó szezont. Nehéz lesz átvészelni a most következő 6 hónapot.
Zoltan1985 | 2012.04.26. 08:02
Mi megyünk még június 2-től 9-ig Hintertuxra :) várom már nagyon... Remélem lesz még egy kevés havacska fent :)

Szállástippek
Lüftenegger Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
6 db tágas, akadálymentes apartman összesen maximum 32 fő részére Mautendorf szívében, Grosseck sífelvonótól 1,5 km-re, ahová ingyenes síbusszal jutunk el. Kérésre reggelis ellátás is igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Obertauern Alps
Otthonosan berendezett, 1-2 hálószobás, 2-6 fős apartmanok Obertauernben, 400 méterre a legközelebbi lifttől és sípályától. Szolgáltatások: szauna, teremgarázs, wifi, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fischer Ferienhaus
Családi apartmanház Obertauern és Grosseck síterepek között, Twengben. A pályák akár saját autóval, akár a sí kártyával ingyenesen használható síbusszal (90 m) is elérhetők. Igényesen bútorozott apartmanok, összesen 24 vendégággyal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.