Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Decemberi hórekordok dőlnek meg Észak-Amerikában

2010.12.26. Bata Attila

Decemberi hórekordok dőlnek meg Észak-Amerikában Karácsonykor komoly havazás zúdult a Kanada nyugati részén található Vancouver-szigetre. Az elmúlt 48 órában 250 centiméter friss hó esett, így már 510 centiméter vastagra hízott a hótakaró, amely valószínűleg jelenleg a legnagyobb síterepen mért értéknek számít a világon.
Más terepek is rendkívüli decemberről számolnak be.

Észak-Amerika nyugati partszakasza, főleg a kanadai-amerikai határ környéke hatalmas havazásban részesült az előző napokban. A Vancouver-sziget egyik kisvárosa, Comox már nem csak arról lesz ismert, hogy valaha itt lakott Pamela Anderson, hanem a körülötte található hegyen 48 óra alatt 2,5 méter hó esett. Már eddig sem voltak rosszak a hóviszonyok, de a friss utánpótlással együtt már 510 centiméter vastag a hóréteg a környező Washington-hegy (Mount Washington ) síterepén. A helyi turisztikai hivatal szerint szinte teljesen megbénult az élet, az autókat, de a szállásokat is teljesen betemette a hó.

Délebbre, és egy héttel korábban, a kaliforniai síterepek is kivételes áldásban részesültek eddig az idei szezonban. Mammoth-hegység síterepe már tavaly is rendkívüli szezont zárt, annyi hó esett az egész évben, hogy még a július 4-i nemzeti ünnepen is lehetett síelni. December 17-20. között, négy nap alatt 473 centiméter (15,5 feet) hó hullott le, ezzel az idén már összesen 650 centiméter hullott. 1969 óta tartják nyilván a hóadatokat a síterepen, az idén eddig a leghavasabb novemberen, és valószínűleg a leghavasabb decemberen lesznek túl. Még az sem lehetetlen, hogy megint júliusban zárhat a síterep.
KOMMENTEK
BigFootFan | 2010.12.26. 21:08
Lopjunk át egy keveset Ausztriába jövő hétre! :D
Bacu100 | 2010.12.27. 20:57
Meg Magyarországra is:)
esferi | 2010.12.29. 15:01
Kíváncsi lennék nálunk mit okozna ekkora hó:)

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.