Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alsó-Ausztria: viták miatt zár be egy síterep

2014.10.02. Bata Attila

Karlstift egy apró síterep az alsó-ausztriai tartományban. A síterep eddigi üzemeltetője éveken át próbált megegyezni a tulajdonosokkal az esetleges fejlesztésekkel kapcsolatban, de most már megunta a civakodást és bedobta a törölközőt. Az idén csak a karácsonyi ünnepek idején lesznek nyitva.
Nem egyedi problémával nézett szembe a cseh határhoz közeli, Karlsift- Aichelberglifte síterep üzemeltetője. Az üzemeltetőnek szinte minden sítereppel kapcsolatos kérdésben az összes földtulajdonossal meg kell állapodnia. Ez lehet néhány, több tíz, vagy extrém esetben akár több mint száz tulajdonos is. Most két tulajdonos ellenállása miatt nem lesznek fejlesztések, és zár be a síterep az idei szezonra.

Ilyen hó volt idén januárban
Wolfgang Landl már hat éve üzemelteti az apró síterepet és négy éve próbálja meggyőzni a tulajdonosokat, hogy a síterep legfontosabb liftjét, egy jelenlegi csákányost cseréljék le egy ülőliftre. Pénz lenne, befektetők lennének, az engedélyeket már megszerezte, sőt, még további fejlesztéseket is terveznek, amelyeknek azonban az ülőlift nélkül nem lenne értelmük. Azonban két földtulajdonos beleegyezése hiányzik a fejlesztésekhez. A két tulajdonos két kisebb tulajdonrésszel rendelkezik, ketten összesen 600 négyzetmétert birtokolnak a hegyoldalból.

Az üzemeltető most jutott el arra a pontra, hogy bedobja a törölközőt, négyévnyi tárgyalás után nincs értelme erőltetni a fejlesztést. A következő évben csak nagyon keveset lehet majd itt síelni.

Az üzemeltetőnek szerződéses kötelezettsége van a helyi síiskolával, ezért a karácsonyi ünnepek és a téli szünet idejére kinyitnak, de a szezon többi részében megáll az élet a helyi síterepen. 
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.