Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megrendezték az első afrikai alpesi FIS-versenyt

2014.08.15. Bata Attila

Történelmet írt múlt héten az afrikai kontinens. Először rendeztek alpesi síversenyt Afrikában, amely a FIS (a Nemzetközi Sí Szövetség) jóváhagyását is megkapta. A versenyt a dél-afrikai Tiffindell síterepén rendezték, közel 2900 méteres magasságban.
Az első afrikai FIS versenyeket augusztus 4-5-én rendezték meg Tiffindelben. A dél-afrikai nemzeti és junior bajnokság mellett még másik két versenyt is rendeztek, ahol többek között svéd, szlovén és osztrák indulók is rajthoz álltak. A versenyeken a külföldiek vitték a prímet, a hazaiak a sor végén végeztek, tetemes hátránnyal a külföldiekhez képest.

Ritka látvány (Kép: Tiffindell / Facebook)
Ritka látvány (Kép: Tiffindell / Facebook)
Tiffindel azon kevés afrikai síterepek közé tartozik, amelyen az utóbbi időkben fejlesztettek is. Van egy rövid és egy hosszabb pályája. A rövidet „szinte órák alatt” be tudják hóágyúzni. Ennek köszönhetően az idén és tavaly is büszkén hirdethették, hogy síszezonban itt lehetett először síelni a Föld déli féltekén. Az apró síterep méreteiben nem veszi fel a versenyt a nagyobb új-zélandi, ausztrál vagy dél-amerikai terepekkel.

Az idei szezonban már idejében megérkezett a kisebb havazás a hideg idő. A havazás később már nagyon ritka vendég volt, de szerencsére a hideg megmaradt az egész szezonban. A felújított hóágyúknak és vízhálózatnak köszönhetően így folyamatosan lehetett is síelni az egész szezonban. Valószínűleg az idei szezon rekordszámú síelhető napokkal zárul majd.

Ritka látvány (Kép: Tiffindell / Facebook)
Ritka látvány (Kép: Tiffindell / Facebook)
Nálunk lassan véget ér a nyár, ezzel párhuzamosan Dél-Afrikában pedig lassan véget ér a tél és a síszezon. Ha az időjárás engedi, akkor decembertől ismét lehet majd síelni Afrikában, a kontinens északi részén.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.