Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A hőségben is foglalják már a síelők a síutakat

2013.08.10. Bata Attila

Elég furcsa módon a nyár legmelegebb hetében jött ki a következő szezon katalógusaival két nagyobb horvát utazási iroda. Úgy látszik ebben a melegben a horvátok is vágynak már a havas lejtők után, hiszen rögtön az első napokban már kétszáz utat foglaltak le az egyik utazási irodánál.
Kinek jutna eszébe kánikulában síutakat árulni? Horvátországban is erős hőség tombolt a héten, volt olyan nap, amikor 41,2 fokot mértek. Nos, augusztus eleje van és ilyenkor már a síterepek és az utazási irodák is elkezdenek mozgolódni, annak ellenére, hogy az emberek nagy része ilyenkor még a nyárra koncentrál.

A két nagy horvát utazási iroda, a Kompas és az Atlas ezen a héten jött ki a 2013/2014-es szezon katalógusaival. Az előbbinél már foglalni is lehet az utakat az interneten, és rögtön 200 utat értékesítettek is a télre már most gondolók között.

A horvát és a magyar síelők szokásai hasonlóak, a síelők nagy része külföldön tölti szabadságát. A legkedveltebb horvát úti célok a nyelvi szempontból is előnyös Szlovénia, Karintia (főleg Bad Kleinkirchheim) és az olasz terepek. Az első érdeklődők leginkább az olasz utakat, azon belül is a Dolomitokat foglalták a legnagyobb számban.

A hazai piacon is mozgolódni kezdtek a síelők, és a síutakat szervező, értékesítő utazási irodák is. Augusztus elsején megkezdődött a síutak és sítáborok feltöltése oldalunkra, és egyre többen kattintanak az ajánlatokra. A hazai utazási piacon jellemző trend, hogy eltűntek a hagyományos katalógusok, ehelyett online felületekre töltik fel az utazási irodák ajánlataikat, és az interneten lehet ajánlatot kérni vagy foglalni is.
KOMMENTEK
százas | 2013.08.10. 20:12
Huuu bakfitty, remélem jut még valami nekünk is!

Szállástippek
Hotel Villa Huber csillagcsillagcsillagSuperior
Felújított, tradicionális Hotel a karintiai Afritz am Seeben, Gerlitzentől 8 km, Bad Kleinkirchheimtól 16 km-re. Szolgáltatásai: finn szauna, pezsgőfürdő, kávézó-bár, étterem, konferenciaterem, borospince, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Thermenblick apartmanház
Pályaszállás a Bad Kleinkirchheim-i Maibrunnbahn felvonóitól kb. 200 m-re. A szállás 2-5 fős apartmanokkal rendelkezik. Pár percnyi gyaloglásra található kávézó, pékség, étterem, illetve vásárlási lehetőség is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Slow Travel Resort Kirchleitn csillagcsillagcsillag
Családi üdülőfalu 35, 55 és 70 négyzetméteres 4-6 fős önellátásos apartmanokkal és számtalan szolgáltatással St. Oswaldban, mindössze 200-400 méterre a legközelebbi sífelvonótól. Szolgáltatások: éttermek, szauna.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.