Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vizsgálják a gerlitzeni liftből kiesett magyarok balesetét

2008.02.20. Bata Attila

Rengeteg baleset történt az utóbbi napokban az osztrák pályákon. A légimentők rekordot döntöttek a felszállások tekintetében. Már jobban van a Gerlitzen szerencsétlenül járt két magyar gyermek, akiket szintén helikopterrel kellett kórházba szállítani. A baleset okáról egyelőre még nincs hivatalos magyarázat.
Gerlitzen Alpe
Gerlitzen Alpe

Két magyar tizenéves esett ki a liftből hétfőn a karintiai Gerlitzen síterepén. A beszámolók szerint egy tizenegy éves lány és egy tíz éves fiú kettesben utazott a négyszemélyes Klösterle 1 ülőliften, amikor bekövetkezett a baj. A lány eddig tisztázatlan körülmények között kiesett az ülőliftből, és legalább 5-7 métert zuhant a jéggé fagyott, kőkemény, műhavas pályára. A vele utazó fiú hirtelen pánikba esett és a lány után ugrott.

A rendőrség szerint a két fiatal egy Szegedről érkezett iskoláscsoporttal síelt a terepen. Mindketten komoly sérüléseket szenvedtek és helikopterrel kellett őket a klagenfurti kórházba szállítani. A lány combtörést szenvedett, a fiúnak pedig az alsókarja tört el.

A síterep vezetője szerint műszaki hiba nem történt, a felvonó tökéletesen működött, és rövid felülvizsgálat után hamar újraindították. Sokan arra gyanakszanak, hogy a többnyelvű tiltó táblák ellenére a fiatalok "hintáztak" az ülőlifttel és ez volt a baleset oka.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Mistel Apartmanok
3 db, 80 m²-es apartman, önellátással Bodensdorfban, 7 km-re Gerlitzentől. Szolgáltatások: közösségi "hütte" kandallóval, konyhával, szaunával. Ingyenes wifi, parkoló, szánkóhasználat.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Haus Lavendel
Családias hotel 25 barátságos, vintage stílusban berendezett szobával és apartmanokkal, félpanziós ellátással, Gerlitzen síterepétől 10 km-re, Arnoldstein síterepétől 35 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Haus Im Hochtal
Haus im Hochtal 3 háziállatmentes, szépen berendezett, modern 4 fős apartmant kínál a karintiai Bad Bleibergben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.