Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Murau: a magyarok hódítják meg a stájer pályákat

2008.02.19. Bata Attila

Murau: a magyarok hódítják meg a stájer pályákat A Lachtal környékét meghódító magyar vállalkozásokról közöl cikket az osztrák Die Presse. A cikk szerint a környék síelőinek a harminc százaléka Magyarországról érkezik, amelynek örülnek a helyiek, de még boldogabbak lennének, ha nyáron is itt vakációznánk.

A helyi lifttársaság vezetője szerint annak idején még ők voltak az elsők, akik nyitottak a magyarok felé, és akkor még sokan megmosolyogták őket. Mostanra már világosan látszik, hogy az erőfeszítések célt értek és a magyar utazási irodák szorgosan szállítják ide a vendégeket. A magyar vendége fontossága mára a számokban is megmutatkozik, az összes téli vendégéjszaka 25-30 százalékát a magyarok adják.

A hivatalos adatok szerint évente 130.000 vendégéjszakát töltenek itt a magyarok, akik közül a legtöbben Budapestről, vagy a Dunántúlról érkeznek. A parkolóban álló autók egynegyede Magyarországról érkezik, a lifttársaság vezetője szerint a lachtali régió a magyarok második kedvenc osztrák síterepe, Semmering után.

A cikk megemlíti, hogy a magyarok nem elégednek meg annyival, hogy csak síelni járjanak ide, komoly beruházásokat hoztak létre az előző években, és komoly tervekről hallani a jövőt illetően. Az egyik magyar utazási iroda nagyszabású beruházással egy négyszáz fő befogadására alkalmas apartman-komplexumot épített a lachtali lift mellé. Három évvel ezelőtt egy magyar szállodalánc az akkor lepukkant Lachtalhaus üzemeltetését vette át és már a tervek is készen állnak egy újabb 200 férőhelyes szálloda megépítésére.

Kreischbergben magyar befektetők az előző években két szállodakomplexumot építettek összesen 400 férőhellyel. A lift völgyállomása mellett egy újabb, 300 férőhelyes szálloda épülne, amelynek a tervei már el is készültek.

A síterep is figyel a magyarokra. Magyar nyelvűek a figyelmeztető táblák a síterepen, kétnyelvű az étlap a vendéglőkben, és a helyi síiskolákban is mindig van egy-két magyarul beszélő síoktató. A liftpénztárosokat pedig még magyar nyelvtanfolyamra is elküldték.

A helyiek azt szeretnék, ha a magyar turisták nemcsak a téli szezonban érkeznének, hanem nyáron is ellátogatnának a környékre. Újabban a brit turistákat próbálják megcélozni a helyiek. Londonból már számos fapados járat közlekedik a klagenfurti és a grazi reptérre, és a faluba már megérkeztek az első angol ingatlanvásárlók, akik a nagyobb alapterületű házakat vásároltak meg.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Woody Park csillagcsillagcsillagcsillag
14 hüttéből álló Woody Park üdülőfalu a kreischbergi sípályák völgyállomásától 2 km-re. A 6-9 fős, kétszintes faházak minden igényt kielégítenek, többségükhöz szauna és jacuzzi is tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Kreischberg Suiten
Újszerű szálláshely Kreischbergen, pár percre gyalogosan a kis kabinos lift alsó állomásától. 2-6 fős, önellátásos, tágas, modern apartmanok saját infraszaunával, parkolóval és wifivel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Woody apartmanok
Új apartmanház 5 db igényesen berendezett lakással és 1 db 3 szintes sorházzal a kreischbergi kis kabinos lift állomásától mindössze 350 méterre. Minden lakás modern, igényesen berendezett, jól felszerelt konyhával, parkolóhellyel és ingyenes wifivel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.