Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Érdekes havas hírek röviden - január 7.

2007.01.07.

Korábban beszámoltunk róla, a síterepek rendezvényeik megmentése érdekében havat vásárolnak. Az osztrákok legmagasabb hegye, a Grossglockner jól járt a hóhiánnyal. A korábban drága pénzen kellett elszállítani a sok havat a hegyi utakról, most pedig tetemes összeget fizetnek érte a síterepek, hogy elszállíthassák.

Úgy tűnik Pakisztánban ezentúl komolyabban veszik a versenysportot. Mindezt a japánoknak köszönhetően. A japán sí szövetség átadta a pakisztániaknak nemes ajándékukat, Pakisztán első ratrakját, amelynek nagy hasznát vehetik majd a februári bajnokság pályáinak előkészítésében. A ratrak mellett 400 pár lécet és versenyruhát is kapott a pakisztáni szövetség.

A japánok hagyományosan segítik a magas hegyekben gazdag, de anyagiakban szegény országot. Korábban is lehetőséget biztosítottak a pakisztáni férfi és női válogatottnak, hogy Japán pályáin készüljenek. Idén is együtt készülnek a hónap végén Kínában sorra kerülő Ázsia Téli Játékokra.

Ezen a héten ünnepeljük a negyvenedik évfordulóját az első Világkupa síversenynek. Érdekes, hogy a verseny ötlete az Andok chilei pályáin született meg.  1966 nyarán döntötte el a Nemzetközi Szövetség az ott tartózkodó nemzeti szövetségek vezetőivel, hogy útjára indítja a síelők új versenysorozatát. Az első versenyt 1967. január 5-én rendezték a németországi Berchtesgadenben.

Talán kevesen gondolják, hogy először a hölgyek szlalom versenyét rendezték meg, amelyet a ma 67 éves osztrák Heini Messner nyert meg. Mai füllel hihetetlenül hangzik, hogy a győztes hölgy 205 centiméter hosszú lécekkel nyerte meg a szlalom versenyét. Később térdsérülése miatt be kellett fejeznie sikeres pályafutását, és azóta nem is nagyon síelt. Bevallása szerint még sosem síelt carving lécekkel.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.