Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Késik a szezonkezdet az enyhe időjárás miatt

2006.11.23.

Késik a szezonkezdet az enyhe időjárás miatt Nem kedvez a november végi időjárás az idei síszezonnak. Az enyhe időjárás következtében az osztrák és svájci pályák sorban halasztják el a tervezett szezonkezdetet.
Szlovákiában még kevesebb jele van egyelőre az új idénynek, örömre egyedül a franciáknak lehet okuk, ahol a héten folyamatosan havazik, pár nap alatt fehérbe borult minden, de a bevált kifejezéssel érve a hó "a legtöbb helyen sportolásra nem alkalmas".

Ausztriában az enyhe időjárás miatt a terepek nagyrészén sajnos hóágyúzni sem lehet. Flachau és Zell am See terepein már két hete pihennek a hóágyúk. Bár a felsőbb részéken pár centi hó is esett, az enyhe idő miatt egyenlőre nem tudják működtetni a hóágyúkat. Schmittenhöhe (Zell am See) már bejelentette, hogy késik az idénykezdet.

A karintiai Nassfelden csak szerda reggel hullott le az első hópehely, így erősen kétséges, hogy a december másodikára tervezett nyitásnak mennyi a realitása. Erről a következő napok időjárásának tükrében születik majd döntés.

Most egy hosszabb felsorolás következhetne azokról az osztrák síterepekról, akik kénytelenek voltak elhalasztani a tervezett idénykezdetet, de inkább nézzük, hogy hol lehet jelenleg síelni. A szokásos gleccserterepek mellett nyitva tart Obertauern, Hochgurgl, és Reiteralm. Sajnos az időjárás továbbra sem kecsegtet semmi jóval, a hétvégére napos idő várható, az osztrák meteorológiai intézet szerint egyes helyeken 18 fok is várható, jelenleg még nem lehet megjósolni az igazi tél kezdetét.

Szlovákiában még sosem kezdték ilyen korán a szezont mint az idén. Megdőlt a 2002-es korai kezdés (november 16.) dátuma, de sajnos ezzel az összes jó hírt elmondtuk. A rohácsi pálya megadta magát a folyamatos napsütésnek és a 10-12 fokos hőmérsékletnek, Csorba-tó még tartja magát, de itt is egész héten fagypont felett volt a hőmérséklet.

A franciák egy kis kárpótlást kaptak a tavalyi siralmas idénykezdetért. Szinte pár óra alatt befehéredtek a pályák. Aki szép havas tájakat szeretne nézegetni, azoknak mostanában a francia terepek webkamerái nyújthatnak vigaszt. A 20-30 cm friss hó megmaradt, de még nem alkalmas síelésre. Azokon a helyeken, ahol hóágyúkkal is jelentősen besegítettek, pl. Val Thorens vagy Val d'Isere már a hétvégén lehet síelni. Friss havat kapott Tignes és Les 2 Alpes, a két jelenleg is üzemelő gleccserpálya.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.