Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Megkezdődött a síszezon Észak-Amerikában

2006.10.14.

Kemény küzdelem alakult ki a colorádói síterepek között, hogy melyik lesz idén az első, amely hivatalosan is beindítja a lifteket és fogadhatja az első síelőket. Ahogy már korábban jeleztük, két szomszédos síterep - Loveland és A-Basin (teljes nevén Arapahoe Basin) - pénzt és energiát és legfőképpen hóágyúkat nem kímélve mindent beleadott, hogy első legyen. Az idén A-Basin volt Amerika leghamarabb megnyíló síterepe.

Hivatalosan is megkezdődött a 2006/2007-es szezon Észak-Amerikában
Hivatalosan is megkezdődött a 2006/2007-es szezon Észak-Amerikában

A hangulathoz az Észak-Amerika jelentős részét elárasztó szokatlanul korai hideg és havazás is besegített. Nagyon régen nem esett ennyi hó, ilyen korán az alacsonyabb helyeken, amelyhez szokatlanul hideg hőmérséklet is párosult. A-Basin hatvanéves működése alatt még sosem kezdődött ilyen korán a szezon. Ez még biztató is lehet az egész idényre nézve. A-Basin teljesítménye marketing szempontból szinte megfizethetetlen. Rengeteg síelő megjegyezte most a síterep nevét, főleg azután, hogy egy nappal utasította maga mögé az előző hat évben mindig első Loveland-et.

Valószínűleg nem lehet rossz A-Basin környékén lakni, hiszen alig több mint négy hónapot kellett csak várni ebben az évben és újra lehet síelni. Idén a colorádói terepek közül utoljára itt állították le a lifteket június 4-én. Az előző szezonban összesen 227 havas nappal (több mint hét hónap!) dicsekedhet a 3286 és 3978 méteres magasságon elterülő síterep.

Péntek reggel egy majdnem ötven centiméteres, mesterséges és természetes hóból készített, alaposan leratrakolt réteggel várta a síterep az évad első vendégeit. A síterep becslése szerint kb. 300-400 fő csatolt fel az első napon. A korai síelésnek persze ára is van. A felnőtt napijegy az egyetlen megnyitott pályára és liftre valamint szintén behavazott Terrain Parkba 43 dollárba (kb. 9300 Ft) kerül.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.