Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új lift: a nassfeldieknek elegük lett az olasz ígéretekből

2006.04.26. Bata Attila

Az olaszok jól becsapták a nassfeldieket és Karintiát és akkor talán még finoman is fogalmaztunk. Legalább is ezt gondolják most az osztrákok, akiknek tíz év után fogyott el a türelmük, hogy az olaszokkal közösen egy nyolc kilométeres sílifttel összekössék nassfeldi síparadicsomot a határ másik oldalán található Pontebba nevű falucskával.

Már korábban beszámoltunk róla, hogy az építkezést finanszírozó osztrák Hypo Bank március végéig adott határidőt az addig csak ígérgető és mellébeszélő olaszoknak, hogy végre tettekkel is bizonyítsák, hogy tényleg szeretnének egy új liftet a nassfeldi pályarendszerhez az olasz oldalról. A határidő lejárt és az olaszok semmi jelét sem mutatták, hogy komolyan vennék a 45 millió eurós beruházást és beszállnának a rájuk eső 16 millió euróval.

A bank vezetőségét teljesen letaglózta az olaszok hozzáállása, hiszen a tíz éve tervezgetett projektet már szinte teljesen előkészítették, akár azonnal kezdődhetne az építkezés. Ezen felül a projekt előkészítésére, amely annak idején a legnagyobb barátságban közös projektként indult már tekintélyes összeget is elköltött a bank, amely így utólag komoly pénzkidobásnak tűnik. A bank vezetősége nyilatkozataiban felvetette annak a lehetőségét is, hogy akkor inkább osztrák területen Rattendorf irányába fogják fejleszteni a nassfeldi síarénát.

Az olaszok hozzállását mindenki furcsálja, hiszen az építkezés hírének hatására az olasz oldalon megemelkedtek az ingatlan és telek árak, valamint számos új panzió és szálloda építését kezdték el. Persze még mindig van utolsó utáni remény. A bank még nem zárta ki teljesen, hogy sutba dobja a terveket és rövidesen találkozik a két szomszédos tartomány legfőbb politikai vezetője, ahol talán előremozdulhat a sífelvonó ügye, annál is inkább mert az olasz politikus annak idején lelkes támogatója volt az ötletnek.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Tröpolach apartmanok
Apartmanok széles választékban az 1 ágyastól kezdve egészen a 8 fősekig mindössze 300 méterre a nassfeldi Millennium-Express kabinos lifttől! Ellátás: önellátás.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almresort Sonnenalpe
2023/24-es síszezonra elkészült prémium, saját szaunás apartmanok Nassfeld - Sonnenalpe részén, 1500 méteres magasságban, a sípályák mellett találhatóak! Apartmanok a 4 fős 2 hálószobásoktól egészen a 16 fős 6 hálóval felszereltekig.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Falkensteiner Hotel Carinzia csillagcsillagcsillagcsillag
Az exkluzív pályaszállás Nassfelden, a Millennium Express felvonó mellett fekszik. 2.400 m2-es Acquapura SPA wellness részlege, kulináris finomságai kiemelkedően komfortossá teszik pihenésünket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.