Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Friss hírek a francia terepekről

2006.02.25. Bata Attila

Továbbra is várják a kiadós havazást számos terepen a franciák. Les Deux Alpes-ben eddig szokatlanul száraz idényt kellett tapasztalniuk a helyieknek, de ez nem mindig látszik a pályákon. Az előző napok napsütéses és hangos lavinaomlásokkal kísért napjai után enyhe havazás volt. A pályák jó állapotban vannak, bár lehetne egy kicsit hidegebb is.

Aki tegnap síelt a híres Három Völgyben, az több szempontból is jól járt, egyrészt nagyszerű időjárás és tökéletes hóviszonyok köszöntötték a síelőket, másrészt szombat lévén a turnusváltás napja volt, így még a lifteknél sem kellett sorban állni és tömegnek nyoma sem volt a pályákon. Úgy néz ki, hogy a pályák továbbra is jó állapotban maradnak, csak azoknak kell szomorkodniuk, akik off-piste síelnének, mert az ottani rész megszenvedte a korábbi napok enyhébb időjárását.

A múlt héten három nap alatt egy méter friss hó hullott Tignes terepén, amely már nagyon kellett, hosszú idő óta nem volt ilyen vékony a hóréteg a magyarok által is kedvelt terepen. Amikor az erős szél lecsillapodott és az összes felvonó járt, akkor ideális viszonyok fogadták az ide látogató síelőket ezen a héten. Tegnap szinte egész nap havazott, az újonnan érkezett turnus síelői szerencsésen kezdhetik meg a síelésüket.

Les Arcs. Az Arc 1800 szállodáiban és apartmanjaiban elszállásolt vendégek figyelmét felhívták arra, hogy csak palackozott vizet igyanak, vagy a csapvizet forralják fel fogyasztás előtt. Ennek oka a rejtélyes hasmenés járvány a környéken, amelynek okát még nem ismerik a hatóságok. Állítólag rövid idő alatt 200 vendég kereste fel a kórházat Bourg St Maurice-ban és a helyi orvosokat. A vendégek közül sokan osztják azt a véleményt, hogy a járvány oka, hogy a hóágyúzáshoz használt vegyszeres adalékban lévő baktériumok bekerültek az ivóvízhálózatba. Les Arcs-ban használnak vegyszereket, hogy enyhébb hőmérsékleten is lehessen hóágyúzni, bár azt eddig senki sem állította, hogy ez a vízhálózatba kerülve ilyen járványt okozhat.

Sajnálatos baleset történt a franciák másik síterepén Les Carroz (Flaine) mellett. Egy konferenciára idelátogató kétgyermekes anya életében először motorosszánt bérelt, és halálos balesetet szenvedett. Amikor a társaságával együtt egy meredek hegyoldalban jött le, elvesztette uralmát a jármű felett és 20 métert zuhant le a dombon az erdei ösvényen, miközben a fejjel a fának ütközött. A rendőrség vizsgálja az ügye, amelyben jelentős szerepet játszhatott az, hogy az áldozatnak nem volt vezetési tapasztalata ilyen járművön.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.