Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A sítúrázóknak is fizetni kell a pályahasználatért

2006.01.18. Bata Attila

A  sítúrázóknak is fizetni kell a pályahasználatért Bevallom, tisztelettel szoktam a kényelmes felvonóból letekinteni azokra a bátor vállalkozókra, akiknél abból áll a napi síelés, hogy először gyalog vagyis inkább sílécen felbaktatnak valamelyik csúcsra mellőzve a modern kor összes technikai vívmányait, és aztán ugyanúgy lesíelnek mint mi.
Néha ezer méteres szintkülönbség megtétele néhány kilométeren belül még nyáron kellemes túrabakancsban is szép teljesítmény.

A síterepeket is régen foglalkoztatta az a gondolat, hogy mit lehetne kezdeni azokkal a síelőkkel akik bérletet nem vesznek, de a pályát használják. A magyarok által is látogatott osztrák síterep Gerlitzen például úgy döntött, hogy a sítúrázók is váltsanak napi jegyet, még pedig öt euróért. A lifttársaság döntését éppen a karácsonyi ünnepek előtt hozta meg.

Más síterepek is bevezettek már ehhez hasonló intézkedést, síterepenként eltérő összeget kérnek a sítúrázóktól pályahasználat címén. Gerlitzen terepén az öt euró már tartalmazza a biztosítást, és ha még két eurót ráfizetnek, akkor egy menet valamelyik lifttel bónusz engedélyezett. Az intézkedést próbálják betartani, öt biztonsági ember várja a sítúrázókat a völgy aljában és kéri a használati díjat.

Természetesen a sítúrázóknak nem tetszik a dolog és igyekeznek azokon a terepeken szerencsét próbálni, ahol ezt a sarcot még nem vezették be, bár ebből már egyre kevesebb lesz az Alpokban. A pályafenntartók azzal érvelnek, hogy a sítúrázók is az ingyenes parkolókat használják és a nap végén a társaság által hóágyúzott és karbantartott pályán síelnek le, ilyen módon olyan szolgáltatást vettek eddig igénybe, amelyért nem fizettek.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Haus Lavendel
Családias hotel 25 barátságos, vintage stílusban berendezett szobával és apartmanokkal, félpanziós ellátással, Gerlitzen síterepétől 10 km-re, Arnoldstein síterepétől 35 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mistel Apartmanok
3 db, 80 m²-es apartman, önellátással Bodensdorfban, 7 km-re Gerlitzentől. Szolgáltatások: közösségi "hütte" kandallóval, konyhával, szaunával. Ingyenes wifi, parkoló, szánkóhasználat.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Haus Im Hochtal
Haus im Hochtal 3 háziállatmentes, szépen berendezett, modern 4 fős apartmant kínál a karintiai Bad Bleibergben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.