Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lengyel síléctolvajokat fogtak el Ausztriában

2006.01.16. Bata Attila

A síléclopások száma Ausztriában már lassan megközelíti azt a határt, amikor a síelésből élők (pályaüzemeltetők, vendéglátósok, szállásadók stb.) kezdhetnek aggódni, ezért a legapróbb siker a tolvajok elleni küzdelemben is széles nyilvánosságot kap. Az alábbi siker alapjaiban nem rettenti el a tolvajokat, de alkalmas arra, hogy a téma továbbra is a köztudatban maradjon és a kelet-európai turistákra kicsit szúrósabb tekinteteket vessenek.

A felső-ausztriai rendőrség mondhatni "munka közben" elfogott két lengyel tolvajt pénteken. Az elkövetőket már várták, hiszen a határtól titokban követték őket Bad Kleinkirchheim központjáig. Amikor a gyanúsítottak - feltehetően megrendelésre - a település egyik luxusszállójában gyűjtötték be zsákmányukat, kattant a bilincs a csuklójukon.

A két lengyel testvér a város egyik nyilvános parkolóban hagyta az autójukat és gyalog indultak a központba. Útközben minden útbaeső többcsillagos szállodába benéztek és különös érdeklődést mutattak a sítárolók iránt. Itt a megfelelő léceket kiválogatták és félretették őket, hogy majd később egy alkalmasabb időpontban értük jönnek. A páros "szokatlan városnézését" a rendőrök titokban követték.

Miután a terepszemle befejeződött, autóba szálltak és elindultak a félretett lécekért. Az első két tárolóból négy pár drága lécet tettek az autójukba, és a rendőrség ezután avatkozott be és vetett véget a rablókörútnak. Az autóban feljegyzéseket találtak,  részletes információkat a kiszemelt tetthelyekről és pontos leírásokat arról, hogy milyen léceket kell beszerezniük. A rendőrség feltételezése szerint a két lengyel egy jól szervezett banda tagjaiként megrendelésre lopták el a síléceket.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.