Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Március 15-én indul a Snowboard Magyar Bajnokság

"Mert minden magyar snowboardosban van egy kis MURAU."

2012.01.26. 2012.03.14. | frissítve: 2012.03.14.

Március 15-én indul a Snowboard Magyar Bajnokság Nemzeti ünnepünkön a sí óriás műlesiklással és egy délutáni közös nyitófelvonulással indul a huszadik muraui verseny. Ez utóbbin 2000 méterről, a magyar bajnokság régi emlékeit felelevenítve, koccintással egybekötött stációkat érintve jönnek le az résztvevők 2 házigazda vezényletével (Szergej és Penyec).
A hivatalos versenyprogram megtalálható az esemény weboldalán vagy másik cikkünkben is. Magyar bajnokot avatnak 2 alpin és 2 freestyle számban és a cross számokban a deszkásoknál, de a freestyle sí és a síkrossz bajnoki címei is itt dőlnek el.

Emellett néhány érdekesség az eseményről.
  • Az én Muraum címmel fotó és videó versenyt hirdetnek a szervezők, amire a Facebook-on idei, vagy korábbi muraui videókkal és fotókkal lehet nevezni. A fődíj egy szezonbérlet és egy 100 ezer Ft-os utalvány. Szavazni, illetve "lájkolni" április 8-ig lehet majd, ezután a győztest zsűri választja ki a legnépszerűbb 5 fotóból és 3 videóból.

  • A felnőtt bajnoki címek kézzel készített díjait Visy Dóri ékszerész tervezte rozsdamentes acél és bükkfa kombinációjával.

  • A versenyeket követően az aprés ski programot színezve idén is lesz hófoci, Ollie Jam és a lányok freestyle versenye, a Pow Cukor Girls Session.

  • A bulikban a lemezjátszók mögött ott lesz Karmatronic, DJ Jami és a bakelitjeit elhozza Szergej, aki az ős-muraui partyk hangulatát idézi.

  • Paralell óriás műlesiklásban retro futamra is sor kerül, amin a muraui verseny egykori indulói állnak rajthoz. Itt legalább egy korabeli cuccot (sapka, ruha, deszka) viselniük kell. Szombaton tehát a retro futam keretében a régi idők nagyjai, korhű szerelésben találkoznak a rajtnál, hogy újra összemérjék tudásukat!

  • Majdnem teljes a freestyle zsűri, melyben idén 2 síbíró is helyet kap. Rigler Miklós, Makács Péter, Szigeti Viktor (aki címvédő, de sérülése miatt nem indul), Sipos András és Bánkúty Bence ott lesznek a pódiumon.

  • Az eseményen már a 2012/13-as szezon Atomic léceit is ki lehet próbálni ingyenesen. A muraui hóviszonyok pedig az enyhébb idő ellenére is tökéletesek.
Készülnek a díjak
Készülnek a díjak
Az idei program sok mindenben hasonlít a megszokott menetrendhez. Snowboardban a paralell szlalom, paralell óriás, boardercross és persze a látványos big air és slope style számokban avatnak bajnokokat. Síben is ez a szabad stílusúak országos bajnoksága, de emellett sí crossban is ez a hivatalos OB. Emellett az alpesi sízők is felvonulnak és egy óriás műlesiklás teszi teljessé a sportprogramot.
Ami pedig a jubileumhoz köthető érdekességeket illeti: a szervezők elárulták, hogy egy különleges nyitó eseményre kerül sor, ami március 15-én délután indul. De nem akárhonnan. A résztvevők 2000 méteren, a Kreischberg tetején, az üveghütténél találkoznak, ahonnan egy különleges program keretében közösen indulnak a völgynek.

Érdemes mielőbb foglalni, hiszen tekintettel a hosszú hétvégére, jubileumra és nem utolsó sorban a hóviszonyokra, az érdeklődés felfokozott.

20. Fundango Snowboard Magyar Bajnokság és Síkupa

Murau, Kreischberg 2012. március 15-18.
Nevezés, szállásinfo, versenykiírás és programok:
www.fundangosports.com
KOMMENTEK
hómániás | 2012.02.28. 09:15
Hello, mindenki!

Mekkora nyüzsgés várható??? Egyáltalán elfér még ott néhány normál síelő is??? Vagy menjünk máshová???
lucalány | 2012.03.08. 18:59
sziasztok!
én nagyon szeretnék kimenni, de még nincs fuvarom, ha valakihez beférnék, szóljon. útiköltségbe beszállok. szállás is érdekelne. köszi előre is!!
facebookon is vagyok:glavatity luca
boardermorton | 2012.03.12. 06:27
Lucalány, visszaköszönnek a sítáboros emlékek? :)
kismazsola | 2012.03.12. 11:07
Lucalány, hasonló cipőben járok, mint Te... Ha valaki tud segíteni, szivesen beszállnék én is. Elég sokáig voltam kollégista ahhoz, hogy bármihez tudjak alkalmazkodni :)))
Köszi!
Hencsi | 2012.03.14. 10:39
Ilyenkor akkora a nyüzsi,hogy a normál síelő jobb ha más pályát keres,mi már jártunk így!Inkább tovább mentünk.
Szab | 2012.03.14. 23:03
Korán kell kelni! 8-kor beindítják a lifteket...

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástippek
Woody apartmanok
Új apartmanház 5 db igényesen berendezett lakással és 1 db 3 szintes sorházzal a kreischbergi kis kabinos lift állomásától mindössze 350 méterre. Minden lakás modern, igényesen berendezett, jól felszerelt konyhával, parkolóhellyel és ingyenes wifivel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Club Hotel am Kreischberg csillagcsillagcsillagcsillag
Modern, négycsillagos szálloda a kabinos lift alsó állomásától 150 méterre. Szállodai szobákkal, 2-8 fős apartmanokkal, wellness részleggel, fitnesz teremmel várja a vendégeket. Szolgáltatások: játékterem, konferenciaterem, sítároló, WiFi, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Da Capo Hotel
2014 januárjában újranyitott szálloda magyar személyzettel, a kreischbergi kabinos lift völgyállomásától 400 méterre. 2, 3 és 4 ágyas tágas szobák reggelivel, vagy félpanziós ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.