Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nagyon bevált Schladming tavalyi újítása

2005.10.20. Bata Attila

Az Alpok síterepei közül elsőként az osztrák Schladming (Planai & Hochwurzen) tette lehetővé síelőinek és boardosainak, hogy a napi síelés után egy diagrammon megnézhessék, hogy mennyit síeltek az adott napon.
A szolgáltatás annyira népszerűnek bizonyult, hogy az előző szezonban több mint százezren voltak kíváncsiak arra, hogy milyen teljesítményt nyújtottak a pályán.

A Skiline tiroli cég már évek óta tökéletesítgette azt a megoldást, amivel a síelők megtudhatnák, hogy egy nap hány kilométert síeltek vagy hány méter szintkülönbséget tettek meg. Ezeket az adatokat sokan szeretnék tudni, de igazából senki sem vette komolyan ezeket az igényeket. A tiroliak sok osztrák terepet próbáltak rábeszélni a rendszer bevezetésére, de egyedül csak a schladmingi terep látott fantáziát benne. A rendszer kialakítása nyáron megkezdődött és a tesztperiódus után decembertől már élesben is használhatták a síterep vendégei. Az első három hónap után már elérték a százezer felhasználót, és nagyon sok pozitív visszajelzés kaptak a vendégektől.

A rendszer használata nagyon egyszerű. Semmit sem kell tenni, csak síelni és használni a bérletet, mert a számítógép ebből számolja ki az adatokat. A nap végén az egyik terminálon kell megadni a bérlet számát és ott helyben megkapjuk a kinyomtatott diagrammot, amely tartalmazza a síelt szintkülönbséget, a megtett kilométert, a használt liftek számát, és a használt pályák nevét. Természetesen ezeket az adatokat az interneten keresztül is megtudhatjuk, és kinyomtathatjuk magunknak, akár hetekkel később is. Többnapos bérlet esetén, akár napi- vagy összteljesítményt is számolhatunk.

Az eddigi rekord 23.000 méter szintkülönbség egy nap alatt!

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Hotel Berghof Mitterberg csillagcsillagcsillag
A Schladming-Dachstein régióban a hegyek között megbújva található a Mitterbergen, Gröbming mellett a Hotel Berghof családi szálloda. A hoteltől busszal és akár autóval is könnyedén elérhetők a közeli sípályák: Stoderzinken 3 km, Schladming 4 hegy 10 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bergresort Hauser Kaibling
2019-ben átadott, luxus színvonalú hütték a Schladming 4 hegy sícentrumban, Hauser Kaibling sípályái mellett. A max. 10 fős hütték mindegyike szaunával, valamint kültéri jacuzzival felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.