Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Donovaly sok újdonsággal várja a magyarokat az idén

2005.10.18. Bata Attila

Donovaly sok újdonsággal  várja a magyarokat az idén Ha valaki kihagyott néhány évet és ezalatt nem síelt a szlovákiai Donovalyban, akkor talán rá sem ismer majd erre a magyarok által igencsak kedvelt terepre, ha legközelebb odatéved. A szlovákiai fejlesztések kicsit lassabban indulnak be a vártnál, de Donovaly ebben a tekintetben kivételnek tekinthető.
Az idén elkészül egy európai színvonalú felvonó, új pályaszakasz épült, egyszerűbb lesz átjutni az egyik részből a másikba, új helyre kerül az esti síelés és igazi újdonságként megnyílik a Funpark a Patty Ski Síközpontban.

A két évvel ezelőtt átadott négyszemélyes ülőszékes után, most a Nova Holá oldalon építenek egy még ritkaságszámba menő felvonót. A francia Poma cég Telemix liftje sok síelő régi vágyát teljesíti be. A legfontosabb, hogy elfelejthetjük az eddigi 13 perces togyogást a néha csontig hatoló hidegben, helyette egy kényelmes hibridfelvonó repít fel minket négy és fél perc alatt az 1312 méter hosszú úton. A 444 méteres szintkülönbség leküzdésére választhatunk a hatvan darab négyszemélyes ülőszék és a tíz darab nyolcszemélyes kabin között.

Ha az új lifttel felértünk a csúcsra, akkor az új pályaszakaszon is lecsúszhatunk. A gerinc utáni szűk átjáró, amelyet egy jobbos kanyar is nehezít, nem tartozik a kezdők kedvencei közé, ezért ez fölött, a fekete jelölésű meredek letöréstől felülről nézve jobbra egy kényelmesebben síelhető pályarészt alakítottak ki, a régit pedig némileg kiszélesítették.

Aki este (is) szeretne síelni, az a Zahradiste oldalon teheti meg, az ülőszékes melletti kivilágított pályán. Az új színhely hosszabb mint a régi és ideális a vegyes tudásszintű síelőkből álló társaságok esti időtöltéséhez. A Patty Ski Síközpont alatt és felett épülő új húzóliftekkel mostantól könnyebben lehet közlekedni a két rész között.

A Patty Ski Síközpont idén is folytatja áldásos tevékenységét és valószínűleg rengeteg gyermek vagy kezdő felnőtt köt majd életre szóló barátságot a havas sportokkal. Ez eddig is könnyen ment, de a most elkészült Funpark-ban biztosan mindenki számára igazi élmény lesz a síelés vagy akár a szánkózás.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Gothal Rezort
Néhány éve épült üdülőházak és apartmanok a Liptói fenyőerdők szomszédságában, Donovalytól 12 km-re. Wellness szolgáltatások: uszoda, medencék, szaunavilág, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Gloria csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Donovaly Nová Hola oldalán, 300 méterre a legközelebbi lifttől. Háromféle szobatípus 2-4 fő részére modern berendezéssel, LCD TV-vel és wifi internettel. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Gardenia csillagcsillagcsillag
A Villa Gardenia a szlovák Donovaly síterepen, a legközelebbi sílifttől 150 m-re található. A vendégek 4 apartmantípusból választhatnak. A szállás wellness részleggel, kandallós nappalival, bárral, játszótérrel és parkolóval rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.