Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Illemhely 4260 méter magasan, a Mont Blanc alatt

2007.07.28. Bata Attila

Illemhely 4260 méter magasan, a Mont Blanc alatt A Mont Blanc hegymászóinak nem kell többé egy alkalmasnak tűnő sziklát keresniük, amely mögé elbújhatnak, ha mászás közben éri őket a természet hívó szava. A csúcshoz vezető úton helikopterrel üzembe helyezték Európa valószínűleg legmagasabban fekvő illemhelyét.

A Mont Blanc és környéke télen-nyáron népszerű turista célpont. Az idei télen már biztosnak látszik, hogy Európa legdrágább síbérletével büszkélkedhetnek majd, de azért a nyár sem múlik el szenzáció nélkül. A helyi hivatalnokok megelégelték, hogy a csúcsra induló évi 30 000 turista miatt a hegy már régen nem méltó a nevére (Mont Blanc = fehér hegy).

Az egykoron fehér hóban manapság már egyre több a sárga és barna folt. Ezt ennyire nyíltan nem mi állítjuk, hanem Jean-Marc Peillex, aki a Mont Blanc környéki települések polgármestere. A polgármester szerint elkerülhetetlen volt a két mozgó WC felállítása a csúcshoz vezető úton. A 4260 méteren felállított két alkalmatosság a legmagasabban üzemelő illemhely lesz kategóriájában Európában. A pazar kilátáshoz vélhetően hosszabb sorok is társulnak majd a polgármester félelmei szerint.

A két un. száraz WC-t a francia  Ecosphere Technologies cég üzemelte be a helyszínen kb. 145 000 euróért, vagyis kb. 40 millió forintért. A WC-ket helikopterrel szállították a helyszínre és a tervek szerint szintén helikopterrel hozzák le őket a nyári turistaszezon végén.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.