Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

101 évesen elhunyt a japán síelés megteremtője

2006.01.08. Bata Attila

Keizo Miura, akit Japánban a helyi síelés megteremtőjének tekintenek 101 éves korában elhunyt. Keizo Miura fia, Yuichiro a világszerte ismert extrém síelő.

Miura utoljára 2003-ban került a lapok címoldalára, amikor a háromgenerációs család közösen töltötte a vakációt a Francia-Alpokban és Miura 99 évesen lesíelt a Mont Blanc hírhedt-híres pályáján a Vallee Blanche lejtőin Chamonixban.

A síelés iránti rajongás az egész családra jellemző volt. Fia, Yuichiro volt az első a világon, aki lesíelt a Mount Everest tetejéről 1970-ben, majd 2003-ban újra megmászta a hegyet fiával Gotával együtt és azóta is ő a legidősebb ember, aki feljutott a világ legmagasabb csúcsára.

Keizot hatalmas tisztelet övezte hazájában, rengeteget szerepelt a televízióban és számos könyvet írt a síelésről. Egészen tavaly áprilisáig aktívan síelt, amikor is egy nyaksérülés miatt egy időre pihennie kellett. Felépülése után szeptemberben szívroham érte, majd decemberben tüdőgyulladás akadályozta meg a síelésben. Temetésére január 11-én, szerdán kerül sor.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.