Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyarországi síterepek fejlesztése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5444 élménybeszámolót írt
5444
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Magyarországi síterepek fejlesztése
2006.12.20. 21:19
Személy szerint örülök, hogy végre kis hazánkban is beindult valami. De az árak... Hiszen közel 20 euróba (!) kerül egy napi jegy, pl. a Síparkban. Bár hallva a 10-20 perces várakozási időket ez meglehetősen sok embert nem tántorít el, de tegyük gyorsan hozzá, hogy a Sípark meglehetősen monopol helyzetben van, ráadásul elérhető közelben ott a legnagyobb piac (főváros). S ha felépül, akkor Eplény is monopol helyzetben lesz.
A (közel) 20 euró viszont sok, nagyon sok ekkora "rendszerért", Ausztriában nincs az az ember, aki ennyit kiadna érte. A hasonló adottságú törpehelyek némi sarkítással feleennyiért kínálják a napi bérleteket !
Tudom, hogy a hóágyú, ratrak, felvonó stb nem olcsó, főként manapság. De lehet használtat is venni, s nem kell mindjárt az elején a legújjabba a legjobba beruházni. Arról nem is beszélve, hogy középtávon erősen lefog csökkeni az 1000 m alatti területen a havas napok száma, s amennyiben ehhez enyhe idő is társul, úgy a hóágyúk sem érnek sokat. Az itthoni sízéstől én személy szerint azt várnám el, hogy munka/suli előtt/után az ember egy jót sízzen és mindezt a közelben. Nem pedig azt, hogy nem kevés összeget daloljanak ki az ember zsebéből.
Az ilyen árakkal pontosan a "kisembertől" veszik el a sízés örömeit, aki esetleg nem tud minden hétvégén megengedni magának egy semmeringi, chopoki (stb) sízést...
Bár jómagamat sem az eplényi, sem a mátraszentistváni fejlesztések nem érintenek (távol lakom tőlük), de sok embert igen, s velük szemben kissé unfairnek találom
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.