Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Covid19 tapasztalatok Franciao-ba utazáshoz

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Brockey
209 élménybeszámolót írt
209
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Covid19 tapasztalatok Franciao-ba utazáshoz
2022.01.30. 21:14
Tegnap este érkeztünk haza Brianconból. A határokon egyet kivéve semmilyen ellenőrzést nem kaptunk, meg sem kellett állnunk. Szlovén-magyar határ az M70-esen haladva mintha nem is lenne, észre sem vettük sem oda, sem vissza, hogy átmentünk. A montgenevre-i francia-olaszon ott ültek hárman-négyen az üvegbódéban, de lassítva elmentünk mellettük és ránk se bagóztak (oda-vissza). A szlovén-olasz határon visszafelé Trieszt irányába jöttünk, mert a Waze arra javasolta, szintén, mintha nem is lenne határ.
Szlovén-olasz határ, Nova Gorica/Gorican/Vrtojba. Odafelé a szokott útvonalunkon a H4-esen mentünk, a sempasi OMV kútnál tankoltunk, Bélapóhoz hasonlóan a bejáratnál kérte a pénztáros a Greenpass-t, telefonon mutattam az eeszt alkalmazás utolsóját, leolvasta, így bemehettem fizetni. :-)
2 percen belül, szlovén rendőr állított meg minket, forgalmit, jogosítványt, útleveleket kért (személyiket adtunk), elment a rendőrautóhoz, valamit ellenőrzött, visszaadta és mehettünk tovább. Semmilyen oltási igazolást nem kért.
Ismét 2 percen belül, az olasz oldalon olasz határőrök intettek le minket, ők sem kértek oltási papírokat, csak útleveleket, és kérdezték, hogy van-e nálunk cigaretta, alkohol. Az úticélunk után is érdeklődtek, és amikor megemlítettük, hogy Peschiera del Gardaban van foglalt szállásunk, úgy tűnt, hogy megenyhültek és továbbengedtek (papírt erről nem kértek).
Olasz tranzitszállásunkon sem kértek semmit, pedig kínáltam nekik. Elmentünk még az este folyamán egy Lidlbe, maszkot feltettük, de oltási papírt ott sem kért senki.
A francia szállás és síbérlet átvételekor ugyanez.
A chantemerle-i Ratier kabinos lift alsó állomásánál (csak ezzel lehetett felmenni) vasárnap-hétfőn-pénteken reggel volt ellenőrzés, Tousanticovid alkalmazás utolsó oltását mutattuk, ezt valami tabletszerű géppel (TAC Verif?) nézték 9-11 között.
Ugyanitt a maszkhasználat kb. 50-60%-os volt, de azt nem nézték (én neoprén símaszkot használok amúgy is, fiam semmit nem tett fel, hiába mondtam neki). A zsebünkben persze ott lapult az FFP2-es maszk. Egyszer feleségemnek szólt egy idősebb bácsi a kabinban, hogy a neoprénmaszk nem jó, erre ő is elővette az FFP2-est.
Hüttében nem voltunk.
A brianconi Geant Casinoban és a brianconi kórházban (volt egy kisebb kézsérülésem) FFP2-es maszk elegendő volt, nem kértek igazolást (pedig utóbbiban szintén kínáltam).
Véleményem szerint ez a jelenlegi helyzet (törvényekkel, rendeletekkel elüldözni olyanokat, akik egyébként jönnének) nem jó senkinek sem, ezért csak annyit ellenőriznek, amennyit nagyon muszáj. Ha van a Tousanticovid app által érvényesnek mutatott utolsó oltási igazolás, szerintem nyugodtan el lehet indulni. Kekeckedni senki sem fog, nem érdeke senkinek, én úgy tapasztaltam.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.