Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síléc élezés

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
szendre
1058 élménybeszámolót írt
1058
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síléc élezés
2016.03.04. 15:31
A videókat és az előzményeket tekintve az alábbiak merülnek fel bennem:

-Nem láttam, hogy végig ment vona az élen, teljesen követve a csőr ívét. Én pl. végig élezem a léceimet (harapjon rendesen elvégre az a dolga :-) )
Nem is látom a lehetőségét, hogy ebbe ember beleavatkozzon a gép működése közben.
-A videón csak talpfelőli élezést látni.Amikor kiveszed a lécet akkor látszik a kő, hogy alul van. De gondolom végigment oldalról is, különben nem mutatott volna eltérést a tolómérő..vagy (és ez is benne van a pakliban) valamit elnéztem. :-)

Ne érts félre, a gép nagyon tudja a dolgát abban amire kitalálták és arra a felhasználásra amire kitalálták.
Én, mint hobbista rászánom azt az akár 1 óra/lécpár időt az élezésre karbantartásra. Nekem belefér az időmbe és megtehetem, mert nem ipari mennyiségben végzem, nem ebből élek. Csak az én léceimmel + a családéval kell foglalkoznom. Gépre csak síkba csiszolni rakom a talpát amikor szükséges.

Lehet, hogy nincs nagy különbség abban, hogy melyik mennyit vesz el a kantniból, szerintem az emberi kéz érzékelése kifinomultabb. Pontosabban lehet érezni a megfelelő szerszám ellenállásából, hogy honnan és mennyit.

Tehát vita és kötözködés nélkül: szerintem a jó géppel nagyon jó élt lehet csinálni és nem eszi meg a lécet megfelelő használat mellett, de ettől függetlenül a kézi élezés (szintén értő kéz esetén) mindenképpen szofisztikáltabb, pontosabb.

üdv,
szendre
Előzmény: (Kálmi 188212)
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.