Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

apalermoi által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (247)Időben csökkenő Időben csökkenő
apalermoi
247 élménybeszámolót írt
247
18 éve tag
2006.02.06. 12:42
Árak: tészta 7-7,5 Euro, virsli + krumpli 8 Euro,
üdítő 2,2 - 2,5 Euro, kávé 1 Euro,
Bombardino 3-3,5 Euro
Andaló mintha egy 3 éve épült túrista központ lenne, talán a legnagyobb ütemben fejlődő síközpont, pl a síliftet a hoteltulajok konzorciumban építtették, nagyon odafigyelnek. Nem szabad azt várni amit más alpesi falvaktól, mert szinte csak hotelekből áll. Persze van 3 élelmiszerbolt remek cuccokkal, 1-2 cukrászda, 1-2 bar, sok síkölcsönző (holnap írok árakat is).
Amire oda érdemes figyelni: Van egy szuper uszoda és jégcsarnok. Ha a hotelek adnak egy kedvezményre jogosító kártyácskát, akkor pl. az uszoda belépő 2 Euro!!!! 7 helyett. Olcsóbb mint itthon. Esténként jól eshet lazításként.
Visszatérve a pályákra: utolsó nap utólsóként szálltam be a síliftbe és a lemenő nap fényében magányosan csúsztam le. Hát mit mondjak, méltó befejezés volt.
Tömegre állítólag csak vasárnap lehet számítani, a szombat mérsékelt, mivel Italiaban sok helyen van tanítás, ill az olaszoknak ez a bevásárló napjuk.
Ha kérdés van szívesen válaszolok! Egyébként töménytelen mennyiségű magyar volt ezen a héten.
Ciao
apalermoi
247 élménybeszámolót írt
247
18 éve tag
2006.02.06. 07:47
Most jöttem haza, és ismételten nem csalódtam az olasz síterepekben, verőfényes napsütés végig, nagyon jó pályák. Most csak röviden. Rendőrt nem nagyon láttam, bár nem is vagyok túl gyors még. Száguldozó arcokat viszont rengeteget, ennyi jól síelőt még sehol nem tapasztaltam, lehet tanulgatni. Andalóban szálltunk meg, kis sétára a kabinos felvonótól. Molvenoból csak busszal lehet elérni a lifteket. Szép hosszú pályák, a fekete pálya jegesnek mondható, a többi csak néhol, főleg 3 óra után. A kezdőknek a síterep egyik oldalán, a tetején található 2-3 kék pályát merem ajánlani, de lejönni csak hosszú pirosokon keresztül lehet, vagy kisebb, hegynek felfelé séta után a kabinossal le lehet jönni. Persze alul is vannak zöld "baby" pályák szigorúan csak az első lépésekhez. Többit majd később. tutira megéri elmenni oda. Ja és a hütték. Mi mivel család + barátok kerestük az együtt kajálás lehetőségét, ezért a felső kék pályák felénél lévő hüttében kajáztunk, napsütötte, tészta és virsli. Pizza nem volt a két helyen ahova benéztem:)
apalermoi
247 élménybeszámolót írt
247
18 éve tag
2006.01.25. 07:41
Sziasztok!
Kiváncsi lennék, hogy érdemes-e megvásárolni a Síelés +3 könyvet ill. DVD-t, és ha igen, akkor személyesen hol lehet ezt megtenni?
Többször próbálkoztam már valami értelmes síelésről, technikákról szóló könyvvel, de ezek mindig csak felületesek, és alig lehet értelmes dolgokat találni bennük, amitől fejlődni lehetne, és izgalmas olvasmányként funkcionálna.
Köszi
apalermoi
247 élménybeszámolót írt
247
18 éve tag
2006.01.23. 14:21
Tudna valaki segíteni abban, hogy a Dolomite Explore 5.4 bakancsnak mennyi a flex indexe? Gondolnám hogy az 5.4 jelezhet valamit, de annál keményebbnek tűnik, minthogy 54 legyen az index.
Köszi előre is.
apalermoi
247 élménybeszámolót írt
247
18 éve tag
2006.01.20. 07:26
Én megyek jővő hétvégétől:)
Most mész, vagy már hazajöttél?
apalermoi
247 élménybeszámolót írt
247
18 éve tag
2006.01.19. 12:41
Sziasztok!
Annyiban szeretnék hozzászólni, hogy mivel kosarazom, a bokaszalagjaim olykor-olykor rakoncátlankodnak, nagyon kinyúltak, és folyamatosan kibicsaklom.
Történt már velem, hogy egy fájósbokás periódusban mentem el 1 hétre síelni, és csodák csodájára az 1 hét merev bakancs helyre tette a lábamat, mintha 2 hónapig pihentettem volna.
Ezekután az én tanácsom az, hogy a síelés úgymond "félig gipszben" állapotot modellez, és csak jót mondhatok róla.
Persze a szalagszakadás más tészta, de ki tudja?
Jó síelést
apalermoi
247 élménybeszámolót írt
247
18 éve tag
2005.12.23. 14:04
Én két lépés után 2 liter vizet leadok, amitől szenvedtem két síidényen keresztül. Azonban tavaly bejött az igazi megoldás, természetesen számomra: Lélegzős kapát, alatta szigorúan 1 db lélegzős hosszúujjú derekat bőven elfedő garbó (van valami szakszerű neve ezeknek az anyagoknak, ez speciel Alpine Pro márkájú)
Columbia sínaci, alatta alsógatya és más semmi.
Zokni és ennyi.
Bevált hidegben-melegben egyaránt.Tökéletes.
Szerintem speciel, minden függ a fázós-nemfázós és az izzadós-nemizzados tényezőktől, ezért személytől függő a dolog.
Jó síelést
elsőelőző
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.