Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sí bojkott Ausztria ellen ?

ÜZENETEK (32)Időben csökkenő Időben csökkenő
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2007.05.22. 17:36
Bojkottáljunk! A tiroliak nem küldték a beígért ajándék síjegyet! :-)
Komolyra fordítva a szót, szerintem ezzel nem tudnánk az illetékesekre nyomást gyakorolni, a síterepeknek és nekünk lenne rosszabb. Ráadásul nem hiszem, hogy tényleg nagy tömegeket lehetne megmozgatni ez ügyben, lásd a Mogy által említett szlovákiai bojkottot (pl. ezen a télen a legjobb síelésünk Szlovákiában volt).
Én is a Rábaparton lakom Győrben. Itt már nem érezni a habzást, de természetesen engem is zavar a dolog, viszont emlékszem, hogy volt már nagyobb probléma magyar gyárakkal is, amikor rengeteg döglött hal "úszott" előttünk...
Remélem ezt is megoldják majd!
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2007.05.22. 14:36
Sturovo = PÁRKÁNY
topi
94 élménybeszámolót írt
94
18 éve tag
2007.05.21. 15:52
Szerintetek lenne 20 családnál több aki emiatt más országba menne síelni? Mi tehet egy Salzburg-i szálloda tulajdonos a bőrgyárak disznóságairól?
Azért egy dolgot megemlítek!! Vastag betűkkel hívják fel a magyarok figyelmét a szállodák a szelektív hulladékgyűjtésre, de hiába. És mégsem bojkottálnak minket, csak a fejüket csóválják. Környezetvédelemből lenne mit tanulnunk tőlük. Biztos elrendezik a Rába kérdést is, csak idő kérdése. Biztos nem egyszerű, mert akkor már megoldották volna.A dorogi hulladékégető 9 km-re van Sturovótól. Bocs'
T.
Vécsey Zsolt
275 élménybeszámolót írt
275
21 éve tag
2007.05.19. 23:15
skioutlet jól írja fájó pont ez vita, hiszen Ausztria számunkr a határ mellett, sokáig (ma is ?) minta volt az élet számos területén, "ilyen egy demokrácia", felnéz(t)ünk rájuk és nagyon szeretünk ott síelni, több barátunk is akad ott..
Nos az orf.at oldalukon írtak a minap a Rába problémáról, nem bagatelizálják a kérdést. Az a legnagyobb vitapont, hogy nincsenek elfogadott (EU) határértékek, amikre hivatkozhatnánk.. Az osztrákok (ill. stájerok, mert ők a hunyók, ill. náluk van a két bőrgyár) cinikus módon azt mondják, a habzás csak esztétikai kérdés.. Nos a hivatalos írás után elolvastam a fórum bejegyzéseit az orf.at-n és a hozzászólók döntő többsége saját hatóságaikat ostorozta, ill. megértéssel fogadta a magyar felháborodást: pl. ha Passaunál ilyen víz folyna be hozzánk, akkor mit üzennénk a németeknek stb. A politika ott sem működik jól, csak mivel az életszínvonal magas, sz..nak rájuk. Olyan is volt, aki viszont megjegyezte, hogy milyen lehet egy magyar bőrgyár környezetvédelmi felszereltsége ?? Tényleg milyen ??
És akkor még nem is beszéltünk a következő problémáról a Szentgotthárd szomszédságába épülni készülő szemétégetőről.. Annyit tudok, hogy Graz és Eisenstadt sikeresen lerázta a "beruházást"... Olyan egyszerű lenne ez, az EU kimondaná, hogy országhatároktól minimum 30-40 km-en belül tilos ilyet építeni és kész, erre már egy szomszéd sem prüszkölhetne.
margelio1
65 élménybeszámolót írt
65
17 éve tag
2007.05.16. 19:00
Nem kell félni,fogunk bojkottálni a ferike tesz róla.Nekem már most alig telik rá.
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2007.05.16. 08:28
0 értelme bármiféle bojkottnak, a szennyezés (amely immár vagy hat éve tart) ügyét a két ország megfelelő szervei fogják elintézni egymás között - ha nem megy akkor nemzetközi bíróságon lehet megoldani a problémát, úgy vélem nem érdemes magunkat illetve azokat az osztrák vendéglátókat büntetni, akik semmiről sem tehetnek és nyilván nem értenek egyet ezekkel a dolgokkal (már ha tudnak róla). Végülis a Duna alsóbb folyásainak országai is joggal háboroghatnának, hogy agyonszennyezzük hazai területen a folyót...
PePro
77 élménybeszámolót írt
77
20 éve tag
2007.05.15. 22:11
Remélem a Rába helyzet javulni fog, már csak azért is mert jövő hónapban megyek oda viziturára. Én a bojkottot úgy képzelem, hogy majd nagyon sok viasszal szennyezem a tiszta havukat. Nem hiszek abban, hogy jelentős mennyiségű embert rá lehetne venni az osztrák pályák bojkottálására.
mogy
60 élménybeszámolót írt
60
17 éve tag
2007.05.15. 21:02
Ha jól értelmezem, ez a bojkott se azért lenne, mert Ausztriában olyan cudarul bánnának a vendégekkel... senki nem mondta, hogy a szlovákok nem igyekeznek, hogy jött ez ide??
margelio1
65 élménybeszámolót írt
65
17 éve tag
2007.05.15. 18:54
Petre!

Ha valakit érint ez az ügy,akkor engem igen.(a kertünk alatt folyik a Rába ,nem messze az osztrák határtól.Jó lenne ez a bojkott,legalább nem kell a a sok nagyzolos dumát hallgatnom amíg majd én kint síelek.:) Ha valaki egyáltalán tényleg megfogadja az ötletedet nélkülem.
De tudod mit? Ha Eplényben lesz hó,akkor az egyik osztrák utamat inkább ezzel helyettesítem.De legyen hó!!!!
Petre
4 élménybeszámolót írt
4
17 éve tag
2007.05.15. 16:19
Üzlet az üzlet.
Szlovákiával szemben lévő bojkottról nem tudok( azt tudom,hogy sokaknak snassz ).
Személyesen tapasztaltam, hogy a szlovákok is igyekeznek a magyar vendégekért. Idén többször is voltam, alig akartam hinni a fülemnek: pld. Donavolyban mindenki igyekezett magyarul segíteni. ( pincér, liftes ). Beszélgettem a szállodában a takarítokkal, a szlovák igazgató direkt magyarul ( is ) beszélő dolgozókat vett fel Csallóközből, hogy a magyar vendégekkel még ők is szót értsenek.
Rózsahegyen a parkolóőr minden reggel tört magyarsággal kérdezte, hogy szállást kérünk-e, majd jó sízést kívánt.
Ilyen egyszerű!

Köszönöm soraid.
mogy
60 élménybeszámolót írt
60
17 éve tag
2007.05.15. 15:58
Ez a bojkott dolog már tavaly se nagyon működött a szlovákokkal szemben. Lassan aztán körbebojkottálunk mindenkit és végül marad a Normafa:)
Petre
4 élménybeszámolót írt
4
17 éve tag
2007.05.15. 15:37
Kedves Fórumozók!

ELEGÜNK VAN ABBÓL, HOGY AZ OSZTRÁK KORMÁNY A POFÁNKBA RÖHÖG - VEGYÜK KÉZBE DOLGAINKAT !

1./ Ausztria hosszú évek óta szennyezi a Rába vízét, bennünket.

2./ Magyarország államapparátusa nem képes ezt megszüntetni.

3. / Mit szólnátok az egy civil, állampolgári kezdeményezéshez?

Ha Auszria 2007. szeptember 1-ig nem fejezi be a Rába további szennyezését, akkor a sajtóban és minden nyilvános fórumon meghirdetünk egy :

"NE MENJ AUSZTRIÁBA SÍELNI! " bojkottot.

Irtózatos sok pénzt hagyunk Ausztriában, az osztrákok jobb utasnak tartanak minket a németeknél, vagy hollandoknál, egyszerűen többet költünk.

Ausztriába (a téli szezonban) a második legnagyobb létszámban a magyarok foglalnak szállást.
Jelentős kiesést jelentene számunkra, ha az iskolai sítáborokat nem Ausztriába szerveznénk ( egyébként Olaszország és Franciaország olcsóbbra is jön ki). A testnevelők egyébként is a környzetvédelemre fogékonyabbak, ők jó része partner lenne ebben, már csak az ár miatt is.

Az egyéni utasok jó része szintén tudatos vásárló, ők általában novemberben, decemberben foglalnak szállást. Ausztriában alacsonyabbak a pályák, mint a már említett Olaszországban vagy Fro-ban, az enyhe telek miatt, egyébként is a hóbiztos magasabb helyeket fogják keresni az utasok.

Ennek a bojkottnak akkora lenne a sajtó, diplomáciai nyomása, mely egész biztosan arra kényszeríti a szennyezést most eltűrő Ausztria kormányát, hogy oda hasson:

LEGYEN VÉGE A SZENNYEZÉSNEK !

Várom hozzászólásaitokat !





elsőelőző
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.