Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Val di Fiemme

ÜZENETEK (129)Időben csökkenő Időben csökkenő
sigesa
19 élménybeszámolót írt
19
20 éve tag
2005.02.01. 01:20
Sziasztok ! Mi is most (jan 15-22) voltunk itt síelni, komolyan mondom életem egyik legnagyszerűbb síélménye volt. Az idővel is szerencsénk volt, csak egy délelött volt havas-ködös-zimankós, a többin ezerrel sütött a nap. Besíeltük az egész vökgyet, az 1 hét alatt szinte mindig más, és jobbnál jobb helyeken csúsztunk, jégnek alig-alig láttuk nyomát, a felvonók gyorsak, kényelmesek, termelékenyek (még ha látszólag sokan is állnak sorba, 2-3 perc a max. várakozás) a legnagyobb élmény persze az elöbbi hozzászóló által is említett esti sízés Obereggenben : van itt egy kb. 1200 m hosszú nem nehéz piros pálya, amit fél 5 után, ahogy befejeződött a nappali sízés, kezelésbe vesznek, gyönyörü tükörsímára leratrakolják, és 7-kor elsőként lesiklani a frissen kezelt pályán, az tényleg egy "orgazmus" (fél óra alatt, kb 5 x élveztem) De utána sem lehet panasz, csak akkor már nem láttam a saját szép kis íveimet a hóban. (Esti sízésre kedd, csüt.,pénteki napokon van lehetőség) Mindenképpen érdemes ide Val di Fiemme-be eljönni síelni, a tök kezdőktöl, a hótt profikig mindenki talál magának való pályát, és az árak sem olyan rémesek. Szal csak javasolni tudom mindenkinek !!! Üdv : Géza
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2005.01.23. 07:43
Sziasztok!
Most jottunk haza. Szuper volt. Bellamonten volt a szallas. Az itteni palyarendszer a hosszu kek palyajaval, ami napos, hogazdag es deli fekvesu kezdoknek idealis. Ugyanitt a Meona-i oldal a fekete, piros palyaival a jol sieloket is maximalisan kielegiti. (A legmeredekebb szakasszal is itt talalkoztunk.) Mivel eltero tudasu volt a csapat, igy tokeletes volt.
Cavalesenel a Ceremist inkabb sportosabb tarsasagnak ajanlanam, a tetorol a volgybe vivo Olimpia1,2 (fekete) es uj Olimpia3(kek) palyasor nagyon hosszu es elvezetes sielest tesz lehetove.
Passa Rolera egy napra/fel napra erdemes atugrani. Ez a legrovidebb palyarendszer, de van egy nagyon jo piros es fekete palya (a masik fekete zarva volt).
Ezen kivul meg van a terulet legnagyobb osszefuggo palyarendszere Latemar,ami kb. 50km. Itt kozepes nehezsegu de irtozatos mennyisegu kek es piros, elvetve fekete palya all rendelkezesre. Elmeny besieleni az egeszet. Ha jol lattam itt esti sizesre is van lehetoseg.
Osszesegeben mindenkinek csak ajanlani tudom a helyet. Szep ido, sok ho, januar kozepso 2-3 heteben kedvezobb arak varjak az embert. (A foszezon dec. kozepetol jan. elejeig ill. feb. elejetol- marc. kozepeig tart.)
And67
5 élménybeszámolót írt
5
20 éve tag
2004.02.14. 20:55
dove!

Ne rémísztgesd itt a jóérzésű embereket! Az a szörnyű eset 6 éve történt (épp ott laktam a felvonónál lévő szállóban), előtte pedig bő 20 évvel történt hasonló. Viszont több ilyen nem lesz, mivel az egész felvonót lecserélték, most már nem nagy kabin megy át Cavalese-ből a Cermisre magasan a völgy felett, hanem sok kis "tojás", amelyeknek a drótkötélpályája lemegy a völgybe. Így már nem ingerli a bravúroskodó pilótákat, mert az alatt átmenni öngyilkosság.
dove
13 élménybeszámolót írt
13
20 éve tag
2004.02.08. 16:41
ha szerencsétek van épp nem jön egy vadászrepülő sem, és nem kell senkit kiskanállal felszedni
And67
5 élménybeszámolót írt
5
20 éve tag
2004.01.07. 01:40
Nelli,

Zianoban is van egy kivilágított pálya, szép hosszú, de tény, hogy nyomába sem ér az obereggeni-nek. Azonban Zianoból nem könnyű átjutni Obereggenbe (Ziano, Tesero, onnan Pampeago irányába, majd letérni egy kisebb útra, egyszer mentem ott, de nem volt kellemes), érdemesebb a főúton Pozza di Fassaba menni, ahol egy kifejezetten versenyzésre épített és pazarul kivilágított pályán lehet síelni heti 4 alkalommal este fél 9-től 11-ig. Bár az is igaz, hogy oda már nem érvényes a legegyszerűbb Val di Fiemme-i bérlet, de kapható kombinált bérlet is.
nelli
2 élménybeszámolót írt
2
20 éve tag
2003.12.10. 18:46
Szia!

Ziano nevű faluban fogunk lakni,a hotel Villa Jolandában.Közös programként biztos hogy szóba jön a disco és az uszoda Cavaleseben ,éjszakai sielés az Obereggeni pályán,és természetesen az esti römipartik és sörözések sem maradhatnak ki....Ezekhez remek társalgó-bár van a szállodában.Szeretettel látunk benneteket is!Keressetek engem a portán!
Nelli
lyrics
30 élménybeszámolót írt
30
20 éve tag
2003.11.28. 16:20
Leszakadt az ég az elmult két napban 45-80 cm
hó esett, már holnap indulnék :))))))))
lyrics
30 élménybeszámolót írt
30
20 éve tag
2003.11.18. 09:44
Val di Fiemme :) a nagy kedvenc azt hiszem most megyünk oda hatodszor. Minden éveben itt tartjuk besielésünket. Nagyon jó hely, ha nincs hó nincs gond majdnem minden pályát beágyuznak, szélesen, vastagon. A felvonók nagyon kényelmesek, kivétel nélkül mindegyik ülős.
Valamikor a 90 években itt volt az ollimpia ezért az összes felvonót felújították. A pályák szélesek nem igazán nehezek, közepes sítudással minden pálya sielhető. Obereegen felé található egy Fisa pálya, nagyon jó, ha szerencsétek van még egy nemzetközi versenyt is láthattok élőben.
A bérletetek jó a Bellamonti és a Passo Rollei pályákra, ha gk-val lesztek érdemes átmenni egy egy napra. A Belemontei pályák lájtosabbak, ha szeretitek a kihívást Passo Rollén van egy fekete pálya melyet érdemes megkostólni.

Ha van még kérdésed szívesen válaszolok.
norus
20 élménybeszámolót írt
20
20 éve tag
2003.10.30. 14:52
Sziasztok! Idén Val di Fiemme-t választottuk úticélnak. Érdekelnének a tapasztalataitok.
elsőelőző
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.