Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Segitség - nem tudom hova vigyem a családot?

ÜZENETEK (37)Időben csökkenő Időben csökkenő
Bonoman
7 élménybeszámolót írt
7
17 éve tag
2006.10.24. 16:45
Sziasztok,

Sajnos távollét miatt nem igazán tudtam irni. Mindenesetre szeretném megköszönni a sok segitséget amit töletek kaptam itt. Meg is fogadtuk a tanácsot és jan. 27-től egy hetet töltünk Saalbach-ban. Már alig várom....remélem jo lesz az idő, a szállás teccik a net alapján, ugyhogy hajrá. Ha valaki ebben az időben ott lesz, szivesen meginnék vele egy sört sielés után... :---)))

Van másik kérdés, de azt felteszem a megfelelő topicban (Schladming).

B
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2006.10.03. 15:05
http://www.lift.at/winter/5_betriebe.htm
Ezen rengeteg szállást találsz Saalbach-Hinterglemm területén.
Baluka
6 élménybeszámolót írt
6
17 éve tag
2006.10.03. 14:03
Sziasztok,

Saalbach-ot én is csak ajánlani tudom. Azt hiszem azonban, hogy szállást nem lesz könnyű találni. Akkor már inkább Obertauern, vagy Zell am See.
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2006.09.29. 10:28
No, csak hogy bővítsem a döntési információhalmazt a saját ismeretek és tapasztalatok alapján:
Elvárásaid: Anyósék séta, stb, Apósék könnyű pályák + verseny nézés, Ti síelés
1. Saalbach-Hinterglemm. Mindezek megvannak itt. (versenynaptárt meg kell nézni, mert az nálam nem szempont) Anyósékra gondolva Saalbach a jobb, a többiekre nézve pedig Hinterglemm.
2. Schladming - Ha gyerek nincs, akkor még az sem probléma, hogy magában Schladmingban kerestek szállást.
De egy ötlet:
Miért nem mentek Livignoba? Igaz ez Olaszország, de a feltételeiteknek ideális. (Bormióban rendszeres versenyek vannak) A faluban állandó a korzózás, rengeteg üzlet, stb. A leglényegesebb pedig, hogy az osztrák árak kb. feléért vannak nagyon jó szállások. (Ja és a benzinár kb. 60 %-a az EU átlagnak.)
szendre
1058 élménybeszámolót írt
1058
17 éve tag
2006.09.28. 12:51
SZia!

Én 7 éve járok egy bizonyos csapattal Arnoldsteinbe, Karintiába. pár km-en belül van még Tarvisio és Krajnska Gora, Bovec...stb.
Mivel ezt egy gimnázium szervezi, ezért nagyon baráti az ára, és bárki jöhet. Szállás a Faaker See partján (Villach mellett) egy skanzen jellegű "faluhotel"ben.
Van egy 4,5 km-es lesikló pálya (Ide tervezték a legutóbbi olimpia női super G és óriásműlesiklás számait, ha Ausztria nyerte volna a jogot, ezért rengeteget fejlesztettek az elmúlt években) és kisebb tanuló pályák is, illetve egy szívemnek nagyon kedves fekete brutál. :-)
A bérlettel át lehet menni tarvisioba is ahol 3 éve üzemel a Monte Lussari 8 személyes kabinos liftje, így 12 perc alatt fent van az ember és több mint 4km-t mehet lefelé utána.

Ha érdekel akkor küldök fotókat, és részleteket.
szendre@eg-solver.hu

Üdvözlettel:

Endre
Jók a pályák, tömeg nem jellemző.
szala4
316 élménybeszámolót írt
316
18 éve tag
2006.08.05. 12:16
Amikor mivoltunk idén Gerlitzenben Feb.16-21 között -6 -8 volt a csúcson,de a hóvihar még ilyen " melegben" is cudar, tapasztaltam 2* is mig ott voltunk .Azt tudom ajánlani sí szemüveget mindenképpen vigyél magaddal mert nemsokat fogsz látni ha kifogod a vihart. Izelitőül pár kép Gerlitzenről.
http://kep.tar.hu/szamotni/50237911/20211692#2
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2006.08.04. 15:16
márciustól felesleges tartani, rendszeresen szoktunk áprilisba is sízni (nem 'huh' de magas helyeken) és eddig mindig volt hó dögivel a lábam, akarom mondani a lécem alatt :)
az utóbbi évek tapasztalata alapján azt lehet mondani,hogy március közepéig nagyon tél van, ezt követően jön egy hirtelen enyhülés (kb 1-másfél hét) és utána ismét visszaáll az időjárás az átlagos szintre. a cudar időt Obertauernre értették, exponáltsága és sajátos mikroklímája miatt januárban és februárban gyakoriak a több napos hóviharok ott. ha pont egy ilyet fogsz ki,akkor lehet nem fogod annyira a szívedbe zárni a helyet. de azt se feledjük el,hogy ez egy szabadtéri sport, ráadásul mindez a hegyekben,ahol alapból labilisabbak a légköri viszonyok.
a síszünetek miatt ha teheted kerüld a februárt. ekkor egész ausztria kinn van a pályákon, nem beszélve a külföldiekről, igaz ez egy nagyobb pályarendszeren nem jelenthet gondott.
ha a helyedbe lennék, vagy jan végén vagy febr végén-márc eleje mennék. a márciushoz annyit, hogy tavaly -23 fok volt (márc eleje) a Gerlitzenen (1900m) amikor voltunk,idén ugyanekkor ugyanitt "csak" -14 :)
Bonoman
7 élménybeszámolót írt
7
17 éve tag
2006.08.04. 14:18
Huh....információ halom... :-)

Nagyon köszönöm a részletes és ujabb infokat is.

Saalbach is megfontolando, föleg a sok kék pálya miatt, és ha jol idözitjük, akkor mivel központi helyen van, akárcsak Z.a.See/Kaprun, jol hozzáférhetö egy kis autozásra egy verseny megtekintésére.

Ami nagy kérdés, mivel többen is emlitettétek, az idözités: Én - mivel még nem voltam At-ban sielni, a márciustól kicsit tartok, hamarabbra tervezném. Azt mondjátok, hogy jan-feb még cudar idö lehet. Ez mit jelent? Tapasztalataitok alapján mit javasolnátok nekem?

Megintcsak köszi

B
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
2006.08.04. 12:49
Én is Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáira gondoltam, eddig többször voltam ott. Ez a hely a szívem csücske. Összesen 200 km sípálya, rengeteg a kék pálya főleg Hinterglemmben. Én a piros meg fekete pályákat szeretem abból is annyi van, hogy egy hét alatt nem tudod megunni a helyet. Mivel te szervezed a síutat én azt javaslom írj a contact@saalbach.com e-mail címre, hogy postázzanak neked egy információs csomagot és abból el tudod dönteni milyen szállást akarsz (ott szinte minden szállás pályaszállás). Van síbusz is. Olyan ez a hely, hogy leteszed a kocsit a síelés elehén aztán egy hétig nem is kell használnod mert összefüggő a pályarendszer. Már alig várom a decemberi síelést.
zsoci
552 élménybeszámolót írt
552
18 éve tag
2006.08.04. 09:35
Mindenképpen ajánlanám figyelmedbe Saalbach-Hinterglemm-et!(ausztria top10-en 3-4.!)Obertauern,mondjuk itt a pályaszállás horror áron kapható,de 4-5 km-re mnár található olcsóbb is.Az utóbbit inkább márciusra ajánlanám,jan-febr-ban lehet cudar idő.Esetleg még Flachau,Zauchensee.
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2006.08.04. 06:57
Szia Bonoman,
en nem vagyok hive a luxusnak, igy mi Lanersbachban a Dorfblick nevu maganszallason (szoba+reggeli, sajna WC es zuhanyzo csak a folyoson van de mosdo van a szobaban) szallunk meg. (https://www.tux.at -n meg lehet nezni a szallasokat.) En alapvetoen az Apartmanokat szeretem, de ezen a kornyeken (Tuxertal) egyszeruen lehetetlen volt talalni elerheto aron. Mi november elejen szoktunk menni a gleccserre egy hosszuhetvegere es marc 15. heteteben a "lenti" palyarendszerekre (2 ev tapasztalata alapjan, akkor mar egeszen jo az ido).
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2006.08.03. 18:10
jah, hogy versenyt is:)
alpesi sí VK a szóban forgó időszakban (jan vége-márc eleje) a következő helyeken&időpontban lesz Ausztriában:

január 26-28 Kitzbühel (Slalom,SuperG,Lesiklás&kombináció) ez a hagyományos Hahnenkammrennen:
"A három legnehezebb lesiklópályát a Bormio-i, Wengen-i és Kitzbühel-i (Hahnenkamm-Rennen) tartják.... Ennek ellenére a legveszélyesebbnek a Kitzbühel-i Hahnenkamm-Rennen-t tartják, különösen annak azt részét, amikor a sízők egy éles kanyar után meglehetősen hosszú szakaszon keresztbe síznek. Patrick Ortlieb "horror-bukásával" még pár évvel ezelőtt ennél a résznél fejezte be pályafutását, mivel olyan súlyosan megsérült. Utóbbi verseny a leglátogatottabb, minden évben körülbelül százezren látogatnak el a versenyre, köztük számtalan prominens személyiség a sport, politika, kultúra világából (Arnold Schwarzenegger, Mr. Ecclestone stb.). Erre a viadalra a helyi síklubnak 5 millió Euros biztosítása van. Ez azt jelenti, hogy ha bármilyen ok miatt (hóhiány, rossz időjárási viszonyok stb.) nem tudják megrendezni akkor a síklub ekkora összeget kap."
a következő pedig:
Schladming: 2007 jan 30 (slalom)
Kitzbühel sem egy utolsó hely, ráadásul ott van a Skiwelt is a közelében (Ausztria legnagyobb összefüggő pályarendszere). ha kiváltjátok a Kitzbüheli Alpenskipasst 676 km pályán sízhettek, infót itt találsz róla: http://www.kitzbueheler-alpen.com/
itt szerintem mindenki jól fogja érezni magát, ráadásul a Hahnenkammrennen óriási hangulata van

foglaláshoz: ha utazási irodán kersztül foglalsz, akkor mindenképp kérdezd meg Kitzbühelnél,hogy milyen síbérletet adnak, "csak" KItzbühelre (ez 140 km pálya kb.) vagy az előbb említett kombinált variációt adják!
mi többnyire neten szoktunk foglalni. nézd meg, akár itt az oldalon belül is: https://sielok.hu/utazasi-irodak.htm
de a bergfexet is lehet nézegetni, vagy az aktuális hely honlapját ( http://www.kitzbuehel.com/de/ ) Kitzbühel esetében. de többnyire a környező,kevésbé felkapottabb falvakban olcsóbban kijöhet az ember. az adott régióról itt talász egy interaktív térképet: http://www.kitzbueheler-alpen.com/de/content.asp?MenuID=2
Bonoman
7 élménybeszámolót írt
7
17 éve tag
2006.08.03. 17:15
Nos, köszönöm szépen az eddigi javaslatokat, ötleteket. Ami azt illeti, nem is gondoltam, hogy mostanában valaki jár a forumon, de nagyon kellemesen csalodtam.

Stani

A távolsággal nem hinném hogy gond lenne Innsbruck magasságáig (a poén az, hogy az após mindenképp meg akar nézni valamilyen versenyt is, legyen az si, vagy siugrás, ugyhogy ezt is számitásba kell venni.... :--)))

Amire én gondoltam még az emlitettek mellett (Tuxertal, Z.a.See) esetleg Schladming, vagy annak a környéke. Az az elképzelés, hogy ha már megyünk, legyen tényleg olyan amire vágynak...(az én bankkártyám meg utána lehuzhatom a wc-n, na azért ez nem ilyen egyszerü :--).

Mindenesetre alaposan megnéztem a Zell am See és Kapruni pályákat s ugy láttam, hogy tele van kékkel. Ez nagyon pozitiv.
(ha jol emléxem, te sokszor jelezted, hogy az elsö helyre helyeznéd a listádon, gondolom nem véletlenül.)

RM

Köszi a részletes leirást, megnéztem a map-ot, és az első körben benne van mind Rastkogel, mind Gerlos. Azt meg lehet tudni, hogy ti merre szálltatok meg?

Péter64

Nekem is eszembe jutott BKK, de a pályákra vonatkozo kommentjeitek alapján valószinü kihullik - bár a fürdőlehetőségek jók az anyosoknak :-) - csak a sok piros aggaszt.

Mindenkihez :

Több helyen láttam a neten a terepek honlapjairol kiindulva 1 hetes csomagokat bérlettel (pl Z.a. See) Szerintetek ezzel érdemes bibelodni, vagy egyszerüen Vista, vagy egyéb irodán keresztül lebonyolitani?


B

RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2006.08.03. 15:59
Szia, szerintem Hintertux helyett Zillertal 3000-re vagy a Zillertal Arenara gondoltal inkabb. Ezen a kornyeken en harom helyet ajanlanek.

1. Rastkogel / Vorlandersbach. Ha megnezed a https://www.gletscherwelt.at/pistenplan.htm oldalt. Lathatod ez a hely a Tuxertal kozepen van. A Rastkogel tetelyen nagyon kellemes kek palyak vannak. Tavaly mi is itt sieltunk az oregekkel. Innen az egesz Zillertal3000 bejarhato (kb 160km palya) + fel lehet buszozni a glecser aljahoz(sibusz ingyenes, a szallason kapsz egy bont azzal lehet hasznalni vagy a siberlettel). A tobb napos berlet erevenyes az egesz kornyekre (Hochzillertel, ZillertalArena, Zillertal3000, Hintertux gleccser ...) A Rastkogel hatranya, hogy bonyolult lesielni az aljaig. Igy napkozben nehezkes a talizas a nem sielokkel. Ilyen szempontbol Lanersbach jobb, de annak a tetelyen (Egalm Bahn) inkabb piros palyak vannak. Bar innen szinte csak keken at lehet sielni a Rastkogel aljahoz. Tuxertal egyebkent szuper hely, szep csendes es van szankoszerviz is. ( Talan a gleccser aljatol lehet lecsuszni a volgy aljaig azt este jon egy busz es osszeszedi a szankokat. En meg nem probaltam csak lattam.) Ide szerintem marcius elejen erdemes menni, mert eleg magassan van. (Lanersbach pl 1400m-en es az az Eggalm alja.)

2. Gerlos vagy a Gerlosplatte a Zillertal Arenaban. ( www313.ws7.inname.net/de/winter-winter_panorama.html ) Mindket helyen le lehet sielni a palyarendszer aljaig es van sok kek palya is.

Szallast talalsz a fenti oldalakon. Tuxertalban van sifuto ut is, ha esetleg akarna valaki.

Ha kerdesed van irj, publikus a cimem.
Péter64
123 élménybeszámolót írt
123
18 éve tag
2006.08.03. 15:49
Én épp Bad Kleinkirchheimet akartam javasolni, mert ott a nem síelők is találnak programot (fürdők, túra, hegyi hütték), igaz hogy teljesen kezdő pályák nincsenek, de enyhe piros van egy csomó. Nassfelden tényleg csak síelni lehet (szerencsére nekem más eszembe sem jutott). A síbérletárak is magasabbak, mint Alsó-Ausztriában. Mariazell is jó lehet, ott a nem túl nagy magasság miatt a hóhelyzet bizonytalanabb.
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2006.08.03. 15:39
s inkább hova szeretnétek menni? Karintia, Tirol Salzburg, Vorarlberg stb..? szóval inkább közelebb vagy távolabb legyen,mekkora síparadicsomra gondoltatok?
Hintertuxon főként komolyabb pályák vannak, másrészt télen én inkább kerülném a gleccsert, oda májusba kell menni :) ha a Zillertalra gondoltál az más kérdés, mivel több mint 300 km pálya van,igaz nem teljesen összefüggő. itt én még nem voltam, így személyes tapasztalattal nem rendelkezem. Zell am See (Schmittenhöhe) már Tuxnál jobb megoldás, Zillertalnál már kevésbé.
megmondom őszintén én inkább a határközelikre (Alsó-Aut. Stájero) szoktam menni, ill. Karintia. ritkábban Salzburg, Tirol, így személyes tapasztalot elsősorban előbbiekről tudok mondani.
de itt a nagyoknál,mint pl. Bad Kleinkirchheim, Nassfeld (mindegyik 100km feletti pályarendszerrel) nem teljesül az egyik feltétel; a könnyű pályák. ugyanis mind Nassfelden,mind Bkk-en zömében piros lejtők jellemzőek.
Bonoman
7 élménybeszámolót írt
7
17 éve tag
2006.08.03. 14:54
Sziasztok,

Régóta olvasgatom a fórum hozzászólásait, és most már aktuális lett a bejelentkezésem, mivel elkezdtem tervezgetni a következő szezon sielését.

Ebben szeretnék tőletek segítséget kérni. A lényeg, hogy feleségemmel szeretnénk elvinni az őseinket Ausztriába egy kis örömsíelésre január vége-március eleje között egy jó hétre. Sokat sieltunk már de sajna Ausztriába nem jutottunk el. És most a cél hogy egy szuper élményt szerezzünk az öregeknek.

A feleségem és én elég jól síelünk, kb 5 éves korunkban kezdtük (azaz 25 éve :-). Az öregek - ugy 60 körül - már inkább a kimélősebb örömsít kedvelik.

És itt következik a problémám, amiben szeretnék kis segitséget kérni.

Mivel én szervezem az utat - időben szeretném elkezdeni a foglalások miatt - és olyan helyre szeretném vinni a családot ahol:

1. az anyósok elvannak napközben - az apartmanban, vagy sétálgatva, adott esetben szánkózgatva, egyéb programokkal ellátva -, mivel ök nem sielnek!

2. az öregfiúk szép hosszú kellemes és könnyű kék pályákon elsielgetnek naphosszat

3. a feleségem és én pedig ha megunjuk a komótosabb csúszkálást - elég hamar -, találunk magunknak sok-sok komolyabb pályát is.

Nagyon örülnék ha személyes tapasztalataitok alapján tudnátok valami jó terepet javasolni figyelembe véve a fenti komplikált feltételrendszert :-)

Én a forumok átolvasása alapján Hintertux-ra vagy Zell am See-re gondolnék, de nem tudom hogy itt milyen jellegű a pályák összetétele (kék, piros, stb) illetve a hozzáférhetősége (ugy értem nem kell-e sokat buszozgatni köztük, stb)de hátha tudtok valami egyebet javasolni.

Ha valaki esetleg tud javasolni konkrét szállást is (vagy utazási irodát) a siterep neve mellett, annak pláne nagyon örülnék. Itt ugye fontos lenne a közelség a felvonókhoz.

Előre is nagyon köszönöm mindenkinek a segitséget.

Bman

elsőelőző
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.