Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Atomic B3 sícipő probléma

ÜZENETEK (23)Időben csökkenő Időben csökkenő
gilice
83 élménybeszámolót írt
83
19 éve tag
2005.01.28. 11:27
Most megnézve 1 vonalzót a 2-3mm, inkább 1-2mm, de szerintem az is sok. Minden baki sarkán 2-2 ponton már lejött a cipő sarkát borító felső réteg, ami "foszlányokban" lóg + a sarkokba rendesen "belemetszett" a kötés. A léc 2003-as C140 model, gondolom az is railflex, csak kicsit más az a sin rajta, mint a 2004-es modelleken. Próbálok fényképet berakni majd, nem tom mikor sikerül, de sajna direkt belepróbáltuk másik lécen, ugyanilyen kötésbe és ott is ez volt a hiba. Elég kicsi annak az esélye, hogy 2 kötés is rossz legyen + az enyémet már bevittem Ausztriában is beállíttatni.
A GripPlate egy betét a sarok aljában, ami bele van csavarozva. Különösebb állítási lehetőséget nem láttam rajta. Az anyaghibára azért gondoltam (vagy esetleg valami tervezési probléma, bár az Atomicnál ennek elég kicsi az esélye), mert most, hogy már belevágott a kötés, látszik, hogy van egy felső vékony borító réteg, alatta más tip. müa. Amugy made in Bulgaria és első szériákból való, boltos mondta:)Lehet, hogy elhamarkodott vétel volt, de elég széles lábfejem lévén, ebbe rendesen elfértem:)
Lehet egyébként magasabb a sarok, megmérhettem volna, csak akkor nem jutott eszembe.Meg egy másik tipusu bakit is belepróbálhattunk volna, de ez is csak most jutott eszembe:(
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2005.01.27. 21:34
hmm, érdekes dolog amit írsz.
Minimálisan az összes bakancson meglátszik, hogy hol fog rá felülről a kötés a sarokrászre, de a 2-3mm-es bevágódás azért durva, max elszineződésnek szabadna lennie.

A kötés úgy beállítani, hogy ilyen sérülést okozzon, szerintem nem lehet.

A probléma három dolog lehet szerintem.
Vagy a bakancs sarokrésze vastgagabb a szabványosnál, vagy a kötés sarkot fogó felső pereme van alacsonyabban bezárt állapotban az szabványban előírtnál,vagy a lécen található railflex sinnel van a gond, rosszul van szerelve, vagy ilyesmi, bakancs anyagprobléma szerintem nem valószínű.

Az atomic B3-nál van a sarokrésznél valami "Grip Plate" fantázianevű cucc, ha jól tudom...mi ez, nem lehet állítani valamit vele?

A lécről, kötésről ha tudnál fotót feltenni nyitott, zárt állapotban, + a rögzítősinek helyzetéről (gondolom railflex a léc+kötés)az jó lenne, hátha felfedzeünk rajta valami rendellenességet
gilice
83 élménybeszámolót írt
83
19 éve tag
2005.01.27. 12:07
Sziasztok!

Dec. végén vettem a fenti bakit 1 Head C-140 léccel, Tyrolia SL-10 kötéssel. A vásárlás helyén beállították a cuccot, de vakon bízva és tapasztalatlan lévén, nem néztem meg igazán. A gond az volt, hogy a sarkán nem fogott rá teljesen a kötés, hanem kicsit hátrább állt. Pár nap sielés után gyanus lett, ui. kezdte lemarni a bakancs sarkát. Ausztiában bállítattam, ami mostmár jó is, de a sarkát továbbra is szedi le. Tegnap visszavittem a vásárlás helyére, aminek az eredménye végül is azt lett, hogy visszaküldtük az Atomic forgalmazójának, mondjon rá valamit. A kötésbeállítás hibáját kvázi elismerték, csak sajna jó kötésbeállítással, másik kötés is szedi le a sarkát a bakinak..
Most nem tom, hogy lehetne orvosolni a problémát, nyilván cserélni kellene a sícipőt, javítani nem lehet. Az Atomic magyar forgalmazótol nagy esély van, hogy visszavágják valamilyen ürüggyel, esetleg utána marad a fogy. védelem. Csak sajna idő-idő és mennék sielni. Jártatok már így valamilyen bakival, esetleg lehet anyaghibás a baki?
A cipő sarkát egyébként 2 szélen kezdte a kötés rágni, belelépéskor kicsit surolja a sarkat, de mikor teljesen rázáródik, akkor is annyira benyomódik a széleken, hogy már 2-3mm-es vájatok vannak. Össz. 7 nap sielés után. Sajna fényképet egyelőre nem tok küldeni, mert utazik az Atomic forgalmazója felé a cip., de nagyon gázosnak tartom, hogy ilyen puha legyen 1 cipő sarka. Van valakinek esetleg ötlete, hogy lehetne orvosolni a problémát? Hova lehetne fordulni esetleg?
elsőelőző
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.