Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Biztosítás nélkül ne menj! topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Bukfenc
547 élménybeszámolót írt
547
15 éve tag
2013.02.19. 21:51
Jobbulást!
Előzmény: (idavid 155459)
idavid
18 élménybeszámolót írt
18
15 éve tag
2013.02.19. 19:35
sziasztok,

engem január 27-én fentről ütött el a franciáknál egy kezdőbbnek tűnő tag "golyóban", neki nyilván semmi baja nem lett, sisakja sem volt. Esélyem nem volt rákészülni, mint a gyorsvonat úgy vitt el - a 15 fős, összeszokott, haladó társaságból senki nem tudja, honnan jött, mindketten 30-40 métert repültünk, pedig én csak csorogtam le, a szállásra indultunk vissza...

A felkarom rendesen eltört, műteni is kellett a kórházban még aznap este.

1. Motorosszános mentés + szállítás helyi balesetire - ezt a biztosítási adataim felvételével intézték, az utólag küldött számla 260 euróról szól.

2. Helyi balesetin röntgen, infúziók - 140 euró, helyben, de ellátás után kellett fizetni (a biztosítási adataim itt is felvették az elején), számlát adtak.

3. Kórházba szállítás - 220 euró, helyben fizetni, számlás.

4. A cuccaim taxival lehozatala másnap+beteglátogatás - 120 euró, helyben, számlás.

Tehát csak a kórházba jutás 740 euró volt, ebből helyben 480-t kellett kézbe fizetni - mindegyik szolgáltatást vállalkozók üzemeltették. Szerencsére ismerős ezt pénzfelvétellel tudta intézni, illetve közvetlen a baleset után is akinél volt nagyobb összeg, az odaadta az engem elkísérőnek.

Fenti költségeket mind állja a biztosító, illetve az EU-s biztosítási kártyára átterhelik az ő költségeiket.

St. Jean d' Maurienne központi kórház fullos volt, a műtét is jól sikerült - a helikopterek és a mentők egész nap hozták a környékbeli sérülteket az osztályra. (Én St. Sorlinból kerültem oda, egyik szobatársam Val Cenisből, a mentős azt mondta, hogy 5-6 nagy síterepet szolgálnak ki)

Végösszeget nem láttam, de a műtét+egy hét kórházi ellátás szerintem simán 1-1.5millió HUF összeg volt.

A biztosító az orvosi költségeimen felül a beteglátogatást és a síbérletem is megtéríti, és vélhetően azt is, hogy rokonaim autóval kijöttek értem, a buszos utazás nem volt opció. A "középszintű" biztosításom szűk 20 euró volt, átszámítva - ezek után aki ezen spórol...

És a korábbi vitára reagálva: láthatóan már maga a tudat megnyugtatta a franciákat (mentőst és helyi balesetist is), hogy ismert biztosítónál van kötvényem, mindenhol azonnal felvették az adataim és elláttak, fizetni ráért utána is. Ha másért nem, ezért a tudatért azt a napi 6-700 forintot butaság nem kiadni biztosításra - lehet, hogy nem láttak volna el azonnal, hanem bankkártyát kérnek, ha nem a biztosítási kötvényem lobogtatásával kezdem...

Szóval tipp: ha menteni kell, akkor helyben minél több kp-t összedobni + aki kísér, legyen nála bankkártya. Személyi, biztosítás és némi kp vagy bankkártya pedig mindenkinél egy zsebben, ahol más nincs.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.