Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Síelésünk kivesézése topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
AdamoA
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
2012.01.25. 08:42
Köszönöm válaszod Lackó!
Megpróbálok készíteni videót a héten, mivel jelenleg Valmorelben vagyok, és majd felrakom ide hogy kitudjátok vesézni. :)
Nálam szerintem valamennyire alkati dolog is lehet, mivel 95 kg, 183 cm vagyok.
A léc terhelésre mindig próbálok ügyelni, így kb ugyanakkora szélességű kanyarban mint egyenesben, de van hogy valamelyikre kevés súlyt helyezek és a léc beriszál, az ilyen eseteket mindig próbálom korrigálni.
Nem tudom így utólag mennyire nehéz a hibákat kijavítani, komolyan gondolkodok hogy jövőre egy oktatónak látnia kell.
Előzmény: (Lackó 131855)
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2012.01.24. 23:39
Nem feltétlenül baj, ha nem zárt lábbal síelsz, sőt a nyitottabb léctartás általában jobb, stabilabb.

A baj általában nem is a lécvezetés szélességével szokott lenni, hanem a lécek nem jó terhelésével. Tehát azzal, hogy mitől is lesz széles a lécvezetés.
A legtöbb "önképzőnél" éppen a rossz, nem jó lábon lévő terhelés okozza a szétcsúszó léceket. A leggyakoribb látvány, amikor a kanyarban a lécek mennek szét, majd a kanyar után (beforgatás)záródnak, majd a következő ívben újra nyílnak. Ez mindig terhelési hibára vezethető vissza.

Egyébként -ahogy én megfigyeltem- a lécvezetés szélessége alkati dolog is, kinek mi "fekszik". Ha megnézel világklasszis versenyzőket, még náluk is nagy különbségeket látsz.

Egyébként jópár éve alapvetően szélesebb tartásban síelünk, mint régen. (bár egyenes siklásnál mindig is széles lécvezetéssel mentünk, ez nem változott)

Nálad úgy lehetne biztosan megmondani, ha legalább egy videón látnánk. Addig ennyiből nem lehet eldönteni, hogy nálad ez hiba, vagy normál alkati dolog.
Előzmény: (AdamoA 131805)
AdamoA
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
2012.01.24. 19:38
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek!
kb. 6 éve síelek, azonban nem síoktatóval tanultam meg, azaz vannak hibáim. Arról szeretnélek kérdezni benneteket, hogy mennyire baj ha egyenes siklásnál, kanyarodásnál, a lábaim nem párhuzamosak, hanem csípőszélességűek? Az a helyzet hogy sokkal stabilabbnak érzem magam pl. egy pirospályás, buckás pályán. Egy éve olvastam egy fórumon róla hogy manapság már ez a fajta stílus is elfogadott.
Nektek ezzel kapcsolatban mi a véleményetek?

Előre is köszönöm!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.