Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Semmering - Stuhleck topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
bongi
37 élménybeszámolót írt
37
14 éve tag
2011.12.18. 07:39
Szia!

Szeretném az ünnepek alatti tömegnyomor előtt, a jövő héten síeltetni a gyerekeimet. Kerestem, van-e szezoneleji kedvezmény Stuhlecken, de a honlapon nem találtam. Milyen árakkal találkoztál? Előre is kösz!
Előzmény: (vasssy 127419)
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2011.12.18. 00:16
Stuhlecken tegnap (pénteken) volt a nagy banzáj programokkal meg promikkal, Hirschenkogel meg csendesen kinyitott, így ezutóbbit választottuk. Az utóbbi időben mondogattam a többieknek, hogy jók voltak ezek az eplényi csúszások, de szeretnék már igazi hegyet látni. Erre fel megálltunk az első dombnál amin havat láttunk... ;-) Ez annyira igaz, hogy csak az S31-ről lehajtáskor láttuk az első havat az út mellett, a hágóba felérve pedig igazi téli hangulat fogadott minket havas háztetőkkel, dübörgő hóágyúkkal és csípős széllel.
A nap kicsit nehézkesen indult. Mivel az idén még el lehet számolni sportbérletet egészségpénztárra, vettem 5napos Wintercardot is és kértem, hogy az adott címre szóljon a számla. Na, ez beletelt egy kis időbe, de nem a nyelvi akadályok miatt. Miután megértette a hölgy, mondta, hogy menjek vissza kicsit később, megkeresi a hölgyet, aki a számlákat szokta írni. Amikor visszamentem, közölte, hogy a kolléganője nem ér rá, kiküldik a számlát. Kérdeztem nem lehetne-e délután visszajönnöm, mire a válasz az volt, hogy ááá, nyitónap van, rengeteg a dolog. Körbenéztem, de nem láttam a tömeget ami a pénztárat ostromolja, a parkolóban is csak a havat fújta a szél, a felvonó is takarékon ment, nem értettem, de megegyeztünk, hogy mailben is kapok másolatot. A másik, hogy az aznapra kiadott kedvezményes kártyák csak 11-től működtek, de találtak nekünk egy kiskaput amin bemehettünk. :-)
Csak a kabinos működött, az is takarékon, tutira nem ez az üzemi sebessége, de elvoltunk vele, sorbanállás úgysem volt. Amikor délután elkezdett meg-megállni, kezdtük úgy érezni mint a Sólyom első szezonjában. Egyszer még visszafelé is mentünk.
Pályákból az 1-es Familienabfahrt és a 4-es Weltcup Piste Panorama volt nyitva. A hőágyúk kb délig mentek mindkettőn, néhol voltak keményebb részek, de alapvetően egész jó volt a hó. A piros egy kicsit túrtnak tűnt (nem értettem miért, alig volt rajt síelő), néhol kisebb gödrök voltak a hóban, máshol kilátszott a fű, de egyik sem volt zavaró. Talán 15-20-an lehettünk összesen a pályákon, de alig találkoztunk össze.
Reggel szép napsütéses idő volt, aztán nyugatról kezdett beborulni, így gyorsan felszaladtunk a kilátóba, hogy 1-2 képet készítsünk. Fent aztán jó kis szélvihar várt minket és tényleg csak 1-2 fotót csináltunk és menekültünk is lefelé. Fentről látszott igazán a hágó időjárásválasztó hatása. Pannónia felé még őszies táj terült elénk, nyugat felé már a tél volt az úr, szépen fehérlett minden. Dél körül aztán beültünk egy kis táplálékfelvételre a Lichtensteinhausba, közben az ablakból gyönyörködhettünk a hóesésben. Ebéd után kicsit felfrissült pályákon folytattuk amit reggel elkezdtünk. Érkezett egy kedves magyar csoport is. Nem síeltek, csak gyalogosan közlekedtek fent is, lent is. A pályán is. Meg volt náluk műanyag csúszka és rendesen elkezdtek a pálya aljában csúszkálni. Mivel kicsit keresztbe lejt, így keresztbe is. Egymás mellett 20-an. OK, nem voltunk sokan a pályán, de szerintem ez veszélyes...
A terep álmosnak tűnt, nagyon szezoneleji hangulat volt, de mivel alig voltunk, kellemesen lehetett pörögni, elég volt a 2 megnyitott. Hó a többin is volt valamennyi, szerintem hamarosan megnyitják azokat is. Kellemes nap volt, kellemesen el is fáradtunk...
https://sielok.hu/fotoalbum/180625/galeria/
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.