Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Biragi által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
Biragi
8 élménybeszámolót írt
8
16 éve tag
2009.12.16. 15:20
Mi 20-23ig mennénk, szerintetek megnyitják addig még a szélső ülős vagy a dupla húzós felvonókat (vagy mindhármat:-)), vagy az ünnepekre tartogatják?? Természetesen engem is nagyon érdekel a pályák állapota. Írjatok!
Biragi
8 élménybeszámolót írt
8
16 éve tag
2009.01.09. 10:21
skkager1, Frenk, és mindenki, aki most indul! Jó utat, havat, síelést/snowboardozást, lazulást! És várjuk az élménybeszámolókat!
Biragi
8 élménybeszámolót írt
8
16 éve tag
2009.01.01. 13:20
Szlovén matrica határközeli benzinkúton biztos kapható, szlovén fórumban vki irta, hogy nagykanizsai mol kúton tudott venni. Milánó fele terveztük az utat (akkor még GPS nélkül), de figyelmetlenségből ( :-) ) Alessandrián keresztül mentünk, mert navigátorunk elaludt (én), sofőrünk pedig táblák szerint ment, amik Torinót ebbe az irányba mutatták. Hazafele Milánón át jöttünk végig A4-en, nagy forgalom volt (olyan M0-szerű, nyomasztó, de kb. 90-el). Ha a biztos haladás mellett döntötök, akkor megéri a 35km kerülő Alessandria felé. Egyébként olaszoknál szinte végig sok autó volt, és szakadt az eső. Olasz benzinkúton választhatsz, hogy önkiszolgáló "állásba" állsz (nálunk a legszélső volt bal oldalon, itt tankoltunk), vagy kiszolgál egy benzinkutas. Úgy rémlik, talán 5 centtel volt drágább a benzin literje, ha nem az önkiszolgálóba állsz. Nem volt kiirva, melyik a 95-ös, csak zöld szine mutatta. Az itthon megszokott módon bent a shopban fizettünk, de volt hitelkártya nyilás is a kúton. Risoul 1850-en éttermekről sajnos nincs tapasztalatom, mert mi főztünk magunknak. Odafele, még Risoul településen, a hegy előtt megálltunk bevásárolni, teljesen korrekt árak voltak (jó, tavaly még más EUR árfolyam volt). Fent a hegyen kis Sparban se voltak vészes árak, de azért drágábbak, és nem volt nagy választék. Nagy szerencsénk volt, mert 15.45kor már be tudtunk jelentkezni az apartmanba, 16 órától hatalmas sor volt. Turnusváltás miatt nehezen találtunk parkolóhelyet, de szintén szerencsénknek köszönhetően pont házunk előtt sikerült. Ha nem igy történt volna, akkor egy távolabbi nagy parkolóban tudtunk volna leparkolni, és esetleg este átálltunk volna.
Biragi
8 élménybeszámolót írt
8
16 éve tag
2008.12.20. 21:48
Tavaly mi is Szlovénián keresztül mentünk Risoulba. Nagyon örültünk ennek az útvonalnak, mert pár éve még a 8-ason "döcögtünk" az osztrák határig. Sokkal gyorsabb és kellemesebb volt az út, pedig tavaly még volt 1-2 autópályaszakasz Szlovéniában, ami nem volt kész. Viszont 2008. júli 1-től Szlovéniában matricás rendszer lett, fél éves matricát tudsz venni, ami 35 EUR. Ausztriában 7,7 EUR-ér veszed a 10 napos matricát. Ki-ki maga dönti el, megér-e kb 200km ennyi pénzt. Amúgy meg Risoulban nagyon szupi hetet töltöttünk, az apartman méretén kívül mindennel meg voltunk elégedve.
Biragi
8 élménybeszámolót írt
8
16 éve tag
2008.12.02. 11:50
Köszi a gyors választ! Ezt az oldalt én is néztem már, csak nekem is a "dekódolással" volt baj.
Biragi
8 élménybeszámolót írt
8
16 éve tag
2008.12.02. 10:50
2008. július 1-étől Szlovéniában megváltozott az autópályák fizetési rendszere, féléves matrica 35 EUR, éves matrica: 55 EUR. Tud valaki erről olyan információt, hogy vannak e ingyenes szakaszok, illetve a Ptuj-on keresztül vezető útszakaszra (ami nem autópálya) kell-e matrica? Ha Golte-re mennénk síelni, van-e alternatív útvonal, amire nem kell matricát fizetni, de mégis normális út? Csak egy hétvégére mennénk, nem valószínű, hogy akár fél éven belül többször is utaznánk Szlovéniába. Ha nincs kibúvó a matrica alól, lehet, hogy érdemesebb egy kicsit drágább ausztria síterepre utazni?
Biragi
8 élménybeszámolót írt
8
16 éve tag
2008.02.24. 21:53
Szia! Mi is oda megyünk! Már nagyon várjuk! Én ezeket az oldalakat szoktam még nézegetni: http://www.snow-forecast.com/resorts/Risoul/6day/mid http://www.j2ski.com/snow_forecast/France/Risoul_snow.html Nagyon aggódom/izgulok, hogy milyen minőségű lesz a hó. Volt valaki mostanában ott?
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.