Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sese által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
Sese
6 élménybeszámolót írt
6
21 éve tag
2008.02.06. 21:33
Én kb. 1 hónapja használok egy 2007-es Elan Race SL-t. Pehelysúllyal + több mint 20 év sítudással.
Mivel ez az első ilyen versenylécem így nincs összehasonlítási alapom, de nagyon jól megy. Óriási energiákat érzek benne, elég csak "rágondolni" a kanyarra, és már tolja is befelé az orrát, mintha húznák :)
Pályán kívül még nem használtam, de nem hinném hogy egyszerű lenne vele a helyzet, nem tűnik "odavalónak", mivel nem valami széles, talp alatt csak 66mm.
Sese
6 élménybeszámolót írt
6
21 éve tag
2008.01.22. 10:57
Stani és Agent írt ebben a topicban vagy 15-20 hozzászólással korábban egy nagyon régi spektrumos síműsorról, ahol egy sárga-fekete ruhás fickó nyomult.

A fickó egy dán ürge, Thomas Uhrskov, és a sorozat címe "Pa ski" volt. Sajna a magyar címére nem emlékszem, de nagyon jó lenne ha a spektrum valamikor megismételné.
Szerintem az az egyik legötletesebb és legviccesebb símagazin volt, amit eddig láttam.

A Youtube-on többszáz videó van fent Uhrskovtól, csak kár hogy nem tudok dánul.

A sok kedvenc közül az egyik:

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


Sese
6 élménybeszámolót írt
6
21 éve tag
2007.12.28. 23:29
Sziasztok,

március elején fogunk eltölteni egy hetet Mayrhofenben, akinek van valamilyen élménye, tapasztalata, tanácsa a hellyel kapcsolatban, ne habozzon közzétenni. :) (milyen ilyenkor a helyzet, milyen a hely...stb.)

Köszi
Sese
6 élménybeszámolót írt
6
21 éve tag
2007.12.08. 20:32
Gabor11!

Kiegészíteném Norbi infóit 1-2 plusz információval.
Mi idén, az előző nagyon hóínséges szezonban (január vége) voltunk Valmeinierben. Nemigazán hittem, hogy lesz hó, meg voltam győződve arról, hogy ibolyát fogunk szedni, de végül a síterep "bizonyított".

Valmeinierben laktunk, az apartman a szokásos francia, szűk, de olcsó, és a pálya mellett van. Valmeinier is, mint minden francia üdülőközpont, el van látva mindennel ami csak kell: éttermek, bárok, élelmiszerboltok, kölcsönzők. Nekünk pl. a házunk aljában volt a Sherpa, tehát nem gyalogoltuk magunkat halálra egy bevásárlásért.

Sajnos mivel a 2006/2007-es szezonról volt szó, nagyon össze kellett kaparni mindenhonnan a havat. Emiatt nekem a Valmeinier-i pályarendszer nem is tetszett, nem voltak jó állapotban a sípályák, meg valahogy a vonalvezetésük sem passzolt. Egyszer jó széles, a következő kanyar után meg összeszűkül egy kis ösvénnyé...stb.
Viszont a Valloire-i oldalon, valamint a két falu közötti hegyen (Crey du Quart) nagyon jó széles pályák találhatóak. A tavalyi nagyon rossz szezon januárjában is tökéletes minőségű havon lehetett itt síelni.

Az átjutás nem körülményes a Crey du Quart-ra/Valloire-ba. A Norbi által említett Telepulse-t 3 éve lebontották, azóta modern 4üléses lift köti össze a két hegyet. Visszafelé jövet sem probléma ha lekésnétek a völgyön átívelő liftet (nekünk sikerült :)), mivel a síbusz is már átjön a völgy túloldalára, L'Armera-ba. Sajna Valloire-ig nem megy.

valmeinier.jpg
crey-du-quart.jpg
Sese
6 élménybeszámolót írt
6
21 éve tag
Topik: Goldeck
2006.02.01. 19:54
Sziasztok,

csak annyit szeretnék hozzáfűzni a témához, hogy az Alpok leghosszabb fekete pályája a franciaországi Alpe d'Huez-ben található 16km hosszú "La Sarenne".

Tehát ha esetleg valaki csak a fekete pályáért utazna Goldeckbe, akkor előtte mérlegelje az infókat. :)

Sese
6 élménybeszámolót írt
6
21 éve tag
Topik: Tauplitz
2002.12.18. 14:35
Hali!

1999-ben voltam Tauplitzban. Nekem őszintén szólva nem igazán tetszett a hely. Előnyei közé lehet sorolni a "viszonylag" sok pályát, amik könnyen elérhetők (nem kell sokat liftezni ide-oda). Mikor ott voltam, akkor a hó minősége nem volt valami jó, valószínűleg ez is közrejátszik a véleményemben, de ami fontos, az az, hogy elég rövidek a pályák. Mire az ember belejönne, már le is ér.:)
Tauplitz faluból két db. 4er sesselbahn (TauplitzI-II 2* 2km hosszú, "buborékos" négyüléses) átszállással visz fel Tauplitzalmra, és onnan lehet elérni a sípályákat. van még egy székes lift, de az elég öregecske, a Lawinenstein-ra visz fel. A többi felvonó mind húzólift. Egyetlen nagyon hosszú pálya van, (ez eléggé ellentmondásos a többi rövid pályával) mert kb. 4-5km-es, és Tauplitzalmról visz le Tauplitzba, a faluba. Ez inkább síösvénynek mondható (bár elég széles), de vegyes a nehézségi fokozata, van ahol tök meredek, van ahol meg emelkedik(!), nem lejt :)
A legmeredekebb pálya a Schneiderkogelről jön le, na azt érdemes legalább egyszer kipróbálni, kell hozzá bátorság (legalábbis nekem kellett):)
Én személy szerint a Lawinensteinról jövő pályát szerettem a legjobban, meg a Schneiderkogel "pirosabbik felét", nem azt ami annyira fekete:)
Ha nem zavarnak a viszonylag rövid pályák, akkor mindenképpen tetszeni fog a hely.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.