Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Renrol által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
Renrol
7 élménybeszámolót írt
7
15 éve tag
Topik: Dobogókő
2009.02.19. 18:04
szerdán ,(a nagy hóesés után) voltam kb.150. -d magammal Dobogókőn.A pálya " állitólag " ratrakolt és ápolt állapotban várta a sizőket. ezzel szemben reggel 9.15-kor az elsők között törhettük fel a pályát. többünk véleménye alapján mondhatom,: ratrakot nemigen látott, a vastag hó nehezitette a sizést, kb.11-re alaposan lekoptatódott,kilátszott a föld, öklömnyi köveket kellett kerülgetni. a léceket "alaposan " leamortizáltuk! Jobbat vártunk,mivel beharangozták szerdára a "prima" pályát!!
Renrol
7 élménybeszámolót írt
7
15 éve tag
2009.01.29. 17:39
Sziasztok! Szerintem biztositás nélkül sielni...az maga az orosz rulett.. iszonyuan meg lehet járni! Inkább legyen az a 4-5 ezer Ft (amibe kb.1 hét kerül) "kidobott" pénz,mint esetleg kifizetni a kemény számlákat! Ráadásul ebben az árban nem csak egy esetleges baleset -és mentés költségei vannak,de a teljes poggyászbiztositás is ! Mi soha nem megyünk se nyaralni,se telelni biztositás nélkül!
Renrol
7 élménybeszámolót írt
7
15 éve tag
2009.01.29. 17:22
Mielőbbi gyógyulást,Neked! Csunyán összetörted Magad!Pár éve volt nekem is sibalesetem,haránt és kereszt-szalag szakadás a jobb térdemben.Lifegett a lábam előre-hátra,már amig be nem dagadt,mint egy elefánt láb...A Brezno-i kórházban (szlovákia) megröntgenezték,azt mondták ..csak "húzódás",aztán itthon AZONNAL megműtöttek.Utánna 8 hét gipsz combtőtől bokáig.Gipsz után a térd teljesen merev.. és ha egy kicsit is behajlitod...mondjuk megbotlasz,...na az a földi pokol.. Torna,torna és torna... tiszszer annyi,mint amit előirnak! Javaslom Neked is,mert csak igy hozhatod magad ismét formába!
Engem áprilisban operáltak, és azon év decemberében ujra sieltem,ugyhogy ne add fel és mielőbbi jobbulást!
Renrol
7 élménybeszámolót írt
7
15 éve tag
Topik: Präbichl
2009.01.29. 13:32
Szia Szasi! Megnéztem Neked a "Bergfex.at"-n,(keress rá Te is) a parkoló melletti Inter-si boltban,(ahol gondoltam) lehet bérelni,akár on-line is rendelhetsz. Jó havat!
Renrol
7 élménybeszámolót írt
7
15 éve tag
Topik: Präbichl
2009.01.29. 09:50
Biztosan van,mert a magyarok,akikkel ott találkoztunk,mondták,hogy béreltek uj carving léceket,volt magyar nyelvü sioktatás ,az oktató tanácsára béreltek a saját régi, hagyományos (tul hosszú) lécük helyett másikat. Hogy hol, azt nem tudom Neked pontosan megmondani, de a felvonóállomás alatt van egy hatalmas ,jól felszerelt si-árúház,lehet,hogy ott. Infót szerintem ott bárki tud adni.
Renrol
7 élménybeszámolót írt
7
15 éve tag
2009.01.24. 15:19
Sziasztok! Ehhez a "szeretem-nemszeretem" témához lenne egy-két mondandóm.Öreg "motoros" vagyok már a sizésben,közel 30 éve majd minden évben,ha tehettük elmentünk sielni,természetesen az anyagiak miatt (eleinte )csak Szlovákiába.Két gyermekem,és mi is, ott tanult meg igazán sielni,szóval sok a szép emlék....
Ma már azonban,inkább sehova,mint oda,( pedig Donovali hozzánk csak bő két és fél óra)Van két történetem,mindkettő velem esett meg.
Két éve a Chopok északin állunk a sorban,annál a kétszemélyes felvonónál ,ami a fekete páyához visz fel.szóval becsuszunk és várjuk a széket,ami ugye "jön" fentről,vesz egy "U" kanyart és akkor lehet beleülni. Szóval várjuk a széket... igen ám ,de egy ukrán jóember... hogy-hogynem belehuppant,még mielőtt a szék leért volna, és látom ám,hogy "valaki ÜL" a széken,én már oda nem férek...söt .! ugy kilökött az állásból a betonra,hogy csak ugy nyekkentem.Mindez hamarabb történt,mint ahogy leirtam,... elugari, léccel a lábamon ,lehetetlen volt.
Azon tul,hogy alaposan megütöttem magam, még iszkolni is kellett,mert a következő szék máris ott volt.Mindez kb. három méterre történt a felvonó kezelő bódéjától. Ami számomra a legfelháboritóbb volt,hogy bár LÁTTA a történteket,a felvonót NEM állitotta meg, enyhe "derüvel" szemlélte az eseményeket...
Miután nagynehezen összeszedtem magam, és "felmentem" a csucsra,már várt a férjem,és az ukrán..sűrűn kérte a "bocsánatokat",hogy" ő nem tudta,hogyan müködik a felvonó"!!!
Ugyanezen kétüléses felső végén a kiszállás "olyan ",hogy egy teknőbe érkezel...na,de ha a teknő JEGES... akkor az egész csapat egymás hegyén-hátán... a következő székutasoknak meg nincs hová kikerülni öket,ugyhogy a kupac egyre sokasodik,a kezelő fiu meg jókat "derül" a dolgon.!!Leállitás??!! na nemá!! oda a mulatság!!!
A következő télen Ausztia! A székből való kiszállásnál elbénáztam,és az egyik botom elmaradt,kiesett a kezemből.Mielőtt visszaléphettem volna ,hogy felvegyem,a felvonókezelő LELASSITOTTA a menetet, kiugrott a bódéjából,és felvette a botomat,majd a kezembe adta!!
Hát ennyi!! "Árnyalatnyi" különbség,hogyanis kell "felügyelni" egy felvonót. Mind

ebből természetesen nem vonok le messzemenő általánositást,ezek csupán apró benyomások,de inkább tovább spólolok,és kicsivel többet áldozok,de ha tehetem inkább Ausztiába megyek !!
Renrol
7 élménybeszámolót írt
7
15 éve tag
Topik: Präbichl
2009.01.22. 17:10
Sziasztok! Másodszor voltunk,remek hely,jól ápolt pályák,hétközben semmi várakozás.Minden tudás-szintnem megfelel,kezdőktől a profikig.A Hotel Praebilhoff szálloban voltunk,félpanzióval /pályaszállás!!/ 5 éj,65e-ből kijött.
A pályákról annyit,hogy közepes tudással már megjárható a Polster 4 üléses /déli lejtő/, de a Polster tetejére /1 üléses/ csak az menjen ,aki már megunta az életét és végrendelkezett /"brutális"/ és csak léccel lehet lejönni.
Minden téren szuperjó hely,menjetek .jó sielést!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.