Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

zld.trb által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
zld.trb
2 élménybeszámolót írt
2
13 éve tag
2011.02.19. 11:35
akkor te szerencsésebb voltál tavaly...

a szállodáról itt van infó bőven: https://sielok.hu/szallas/wellness-hotel-chopok/. jó tudni, hogy min. 3 éjszakától 20% kedvezményt adnak a síbérlet árából, de ez a kedvezménykártya az egész régió mindenféle szolgáltatásaira is használható, ha jól tudom, és egy évig érvényes, tehát érdemes megtartani.

amennyire tudom, a franciáknál a síterepek (többsége) önkormányzati tulajdonban van(nak). ez meg is látszik: nem annyira szeretnek ratrakolni, ha esik a hó, liftnyitáskor kezdenek el lapátolgatni-rendezkedni, sok a fapados (komolyan), régimódi lift. viszont minden nagyon olcsó: egy hét síelést síbérlettel + apartmannal + utazással bőven ki lehet hozni annyiból, mint amennyibe egy egy hetes osztrák síbérlet kerül! persze úgy jó odamenni, hogy visznek busszal, bár ezt mi annyira utáljuk, hogy általában kisbuszt bérlünk, felváltva vezetünk - a pluszköltséget behozza, hogy annyi kaja/piát viszünk, amennyit bírunk.
Előzmény: (Skyman 111040)
zld.trb
2 élménybeszámolót írt
2
13 éve tag
2011.02.19. 09:39
sziasztok,

tegnap jöttünk haza chopokról, négy napot voltunk, életünkben először. pár szóban összefoglalva ezeket tapasztaltuk:

- nincs hó. egy napot leszámítva végig olvadt, a pályákon kívül meg gyakorlatilag egyáltalán nincsen semennyi hó. ehhez képest a pályák állapota meglepően jó. szorgalmasan ágyúznak, fogyasztják a hódepókat, így a nyitott pályák síelhetőek is. a nap végére persze már jegesek, de az alapjukat annyira jól megcsinálták, hogy kő alig van. mondjuk mi jól síelünk, nem zavart, ha a vége felé már csak a pálya szélére kihordott 2-3 méteres sávon lehetett fordulgatni, de a többség csak vasalta a pályát.

- nincsenek vészesen sokan. persze direkt mentünk hétfőtől péntekig, gondolom, hétvégén sokkal rosszabb. az egyik napon a biela put-i négyesülős és a zahradky-i hatosülős meg a tányéros kivételével lezártak mindent (később megnyitották még az ottani hatost) a szél miatt, de még így is megoldható volt, hogy ne kelljen nagyon sokat sorban állni.

- a pályák szuperek. annak ellenére, hogy a csúcsra egyszer se jutottunk fel (délre pláne), elmondható, hogy maguk a pályák kiválóak, mind hosszra, mind meredekségre. csak a hó hiányzott...

- nevetséges informálatlanság. senki nem tud semmit, és senki nem beszél angolul és/vagy németül. ez az egyetlen poszt-szoc élményünk amúgy.

- nem működnek a sífutópályák. a csapatunk egy részét rosszul érintette, mert erről nem volt semmilyen információ online.

- kiváló szállás: welness hotel chopok. általában ausztriában síelünk, és ott is szállodába megyünk, hogy ez az egy téli hét tényleg a pihenésről szóljon. ez a hotel lepipálja az osztrák négycsillagosokat is, elképesztően tágas szobák, szuper kaják, lehengerlő dizájn, sítároló fűtött sícipőtartóval és mágneskártyával zárható szekrényekkel, a wellness-részleg pedig a legnyugateurópaibb elvárásoknak is megfelel. és ingyenes busz a pályákhoz, úgyhogy nem kell küzdeni a parkolóhelyekért és a fagyott sícipőbe bújással. mindezt az osztrák ár feléért!!

összefoglalva: maximálisan európai helyen síeltünk, gyönyörű tájon, szuper síterepen, ahol mindent elkövettek, hogy úgy tűnjön, mintha lenne hó. a franciákkal egyáltalán nem, csakis az osztrákokkal tudom összehasonlítani, és vissza fogunk menni, az 100%.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.