Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Offtopik üzenetek mutatása bekapcsolva
Franciaország
Les Houches
síterep infó oldal
ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2011.02.07. 19:51
Sajnálom, hogy megszüntették ezt a jó lehetőséget. Mi 2006-ban és 2008-ban voltunk ott, akkor még működött a dolog. Gondolom így feleannyian sincsenek a villamoson :(
Előzmény: (Julu 108011)
Julu
53 élménybeszámolót írt
53
20 éve tag
2011.02.04. 13:41
Sajnos az Evasion bérletünk nem volt jó a Les Houches -i részre. A kisvasútért és a pályahasználatért külön kellett volna fizetni. Les Houches már a Chamonix régióhoz tartozik.
Csupán azért írom le, nehogy valakit csalódás érjen, ha St. Gervais-ben lakik, és kipróbálná Les Houches pályáit is.
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2010.02.12. 19:25
Sziasztok!

Kétszer is volt szerencsém az Evasion Mt.Blanc síterepén síelni, mindkét alkalommal St.Gervais-ben laktunk a felvonó aljánál lévő nagy apartmanházban. És ha már itt voltunk mindkétszer kihasználtuk, hogy a bérletünk érvényes nemcsak a Mt.Blanc Tramway-re, hanem Les Houches síterepére is.
Már maga az is élmény, ahogy a kis fogaskerekű mintegy 45 perc alatt feldöcög Les Houches-ba, ahol közvetlenül a sípályák szélén szállunk ki.
A síterep Chamonix fölött a Mt.Blanc árnyékában van, ennek megfelelően gyönyörű panorámával a környező 4000-es csúcsokra. A leghíresebb pálya a Kandahar nevű fekete lesiklópálya, ha jól tudom, itt rendezik a Chamonix-i VK futamokat. Emiatt persze sokszor le is van zárva, de igazából nekem akkor sem okozott túl nagy élményt, mikor le lehetett csúszni rajta, ugyanis rettentően ki volt jegesedve. Sokkal kellemesebbek voltak a terep középső részén lévő piros pályák, ezek közül is talán a legjobb volt a Plancerts, amelynek elején az ellenség megtévesztésére kiraktak egy táblát, hogy csak "nagyon jó síelőknek". Ne higgyetek neki, én is simám lementem :)
Visszafelé érdemes a végállomáson felszállni a villamosra, mert a középső állomásnál sokan szoktak várakozni. Az indulásig pedig gyorsan lehet pörögni még párat a Grands-Bois nevű jojóssal, nekem főleg a Stade Grands-Bois nevű rövid, de lendületes pálya tetszett.
Összefoglalva: annak aki St.Gervais-ben síel érdemes egy napot rászánnia erre a külön pénzbe nem kerülő kirándulásra.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.