Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Offtopik üzenetek mutatása bekapcsolva

Magyar Sí Szövetség főtitkári poszt

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Szőllős Péter
531 élménybeszámolót írt
531
18 éve tag
2009.10.06. 22:29
Női hatalomátvétel a Sí szövetségben.

Válogatottunk gleccseren és havon készül a téli olimpiai játékokra

Története során először, női elnöke van a 96 éves Magyar Síszövetségnek: Kaszó Klára Kálomista Gábortól vette át a sportág irányítását.
Legjobb síelőink Új-Zélandon havon, Ausztriában pedig gleccseren készülnek a jövő évi téli olimpiára.

Női hatalomátvétel zajlott le a síszövetségben: a szervezet elnöke Kaszó Klára lett, főtitkára pedig Kapitány Ildikó. Az előző ciklusban az ismert filmproducer, Kálomista Gábor vezette a szövetséget, ám most, elfoglaltságára hivatkozva, nem vállalata az újabb négy évet. A rendkívüli közgyűlésen egyhangú szavazással az alelnököt, Kaszó Klárát választották elnöknek, aki 2005-től főtitkári feladatokat is ellátott a szövetségben. Változás történt a szakmai munka irányításában is, a szakágvezetők helyett ezentúl Kovács Barna felel a válogatott keretek felkészítéséért.

„Négy hónap múlva kezdődik a téli olimpia, ezért az első és legfontosabb feladat az erre való felkészülés – mondta Kaszó Klára. – Szerencsére, ehhez a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól jelentős anyagi támogatást kaptunk, nyolc síző részesül öt hónapon át NOB-ösztöndíjban. Ez havi ezer dollárt jelent a versenyzőknek, és ötezer dollárt utazásra használhatnak fel. A szövetség anyagi helyzete az elmúlt időszakban javult, így a pénzhiány nem lehet akadálya a sikeres felkészülésnek.”

Az alpesi szakág legjobbjai a nyáron Új-Zélandon versenyezhettek, és két osztrák edző is segíti a felkészülést, akikkel már gleccseren és havon edzenek. A sífutók nyári biatlon és síroller Vk-kon indultak. Az még nem dőlt el, hogy hány sízőnk versenyez Vancouverben, de hatan-heten is ott lehetnek.


--------------------------------------------------------------------------------
NOB-ösztöndíjasok

A Magyar Olimpiai Bizottság felterjesztésére nyolc síző kap NOB-ösztöndíjat: Berecz Anna, Szepesi Bertold, Döme Zsófia, Farkas Norbert és Bene Márton alpesisíző, Tagscherer Imre és Gombos Károly sílövő, Tagscherer Zoltán sífutó.



2009-09-12 Magyar Hírlap Online
Bata Attila
2086 élménybeszámolót írt
2086
17 éve tag
2008.04.17. 11:51
"A Szövetség elnökségének március 25-i ülésén a vezetés egyhangúlag elfogadta Kálomista Gábor elnök úr által beterjesztett javaslatot, miszerint gazdasági okokból a szövetség a jövőben a fizetett főtitkár helyett ingyenesen dolgozó társadalmi főtitkárt alkalmazzon és ezzel egyidejűleg meg is szüntette a főtitkári posztot és ennek következményeként előkészítette a szerződésem felbontását." - írja Dobor Dezső a szövetség honlapján.

Bővebben itt olvasható:
http://www.skihungary.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=219&Itemid=1

Vélemények, reagálások ezzel kapcsolatban?
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.