Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Snowboardhétvége a Mátrában: Make Some NOiSE!

2013.02.21. MSBSZ

Snowboardhétvége a Mátrában: Make Some NOiSE! A Mátraszentistvánon március 1-3. között, a Magyar Snowboard Szövetség támogatásával megrendezett Make Some NOiSE! nevű eseményen tartják az első snowboard-diákolimpiát és a szezon 2. kupafutamát is. A versenyen hazánk két legjobb snowboardosa, Gyarmati Panka és Szigeti Viktor is részt vesz.
A Make Some NOiSE! már tavaly a hódeszkások közösségépítő találkozójává vált, amelynek programja idén tovább bővült. A rendezvény megálmodóinak célja, hogy összefogják a magyar snowboardosok generációit egy élményekben gazdag havas hétvégén. Az eseményt Makács Zoli egykori snowboardos emlékének ajánlják a szervezők, akik hazánk két legeredményesebb versenyzőjét, Gyarmati Pankát és Szigeti Viktort is meghívták a fesztiválra.

Az Opel által támogatott rendezvény célkitűzése, hogy egy könnyen elérhető magyar helyszínen összehozza a snowboard hazai szerelmeseinek valamennyi generációját. Mátraszentistvánon a hóágyuk folyamatos működése biztosítja, hogy mind a pályákon, mind az ugratókkal és korlátokkal jól felszerelt Burn Funparkban elegendő hó álljon rendelkezésre.

Az iskolások a Diákolimpián versenghetnek és gyűjthetnek pontokat, a szabad stílus kedvelői pedig egyénileg és csapatversenyen mérhetik össze tudásukat a mátraszentistváni Sípark Funparkjában. Az Opel Make Some NOiSE legnagyobb újítása a banked slalom, amely összehozza a kicsiket és nagyokat, s ahol a profik és amatőrök egy döntött kanyarokkal tűzdelt szlalom pályán mérik össze tudásukat.

A program már péntek délután elindul, a 30 évesen elhunyt snowboardos barát, a Makács Zoltán emlékére szervezett NosePress Jammel. Zoli kedvenc trükkje a nosepress, egy gyorsan elsajátítható alaptrükk, amelyben mégis rengeteg lehetőség rejlik, s így minden résztvevő szabadjára engedheti a fantáziáját.

A szombati nap lesz a legzsúfoltabb a programok szempontjából. A szabadstílus kedvelői a Magyar Snowboard Szövetség SlopeStyle kupafutamán mérik össze a tudásukat, amelynek helyszíne a Burn Funpark, s amelynek korlátai, csúszó dobozai és ugratói már-már az alpesi országok parkjainak színvonalát tükrözik. A pályát záró ugrató több mint 10 méteres repülést tesz lehetővé, amelyen hazánk legjobbjai akár 720 fokos fordulatot is be tudna mutatni.

A nap programját a döntött kanyarokkal támogatott Banked Slalom zárja. A tavalyi tapasztalatokat felhasználva az idei pályán mindenki megtalálja a számítását. Az amatőrök számára kényelmes, közepes sebességgel a pálya szinte vezeti a snowboardost, a profik pedig az indítóállvány által biztosított extra sebességet kihasználva találhatnak kihívást. Természetesen az legjobb időket díjazzák a szervezők, a legfontosabb mégsem ez.

A szervezők minden snowboardost nevezésre biztatnak, hiszen az indulók többször próbálkozhatnak, így önmagukkal versenyezve javíthatják saját idejüket és kanyartechnikájukat.

A vasárnapi, záró napon sok nevező várható a Diákolimpián, ahol a 9 és 18 éves kor közötti iskolások állnak rajthoz. A versenyszám ez esetben is a Banked Slalom lesz, így biztosítva, hogy a versengés egyben jó móka is legyen a fiatalok számára.

Az eseményre hazánk két legeredményesebb hódeszkása, az OTP Junior által támogatott Gyarmati Panka és Szigeti Viktor is hazautazik Ausztriából.

Program

NOSEPRESS JAM - PÉNTEK - 17:00
Makács Zoli barátunkra emlékezünk. Felhőtlen összejövetel. Minden játszik ami nosepress!

SLOPESTYLE - SZOMBAT - 11:00
MSBSz Kupafutam, a Sípark Funparkjában. MSBSz Kupafutam, a Sípark Funparkjában.

BANKED SLALOM - SZOMBAT - 18:00
Egy igazi klasszikus. Szlalomverseny döntött kanyarokkal. Akár freestyle, akár alpin felszereléssel nyomod, ezt a hullámvasutat élvezni fogod!

DIÁKOLIMPIA - VASÁRNAP - 10:00
A feltörekvő generáció terepe. Snowboard utánpótlás verseny a legkisebbektől az érettségiző korosztályig!

MUMUS - VASÁRNAP - 11:00
A legjobb hangulatú snowboard verseny. Véletlenszerű trükkök, 3 fős csapatok, móka, kacagás!
A Make Some NOISE! kihagyhatatlan rendezvény mindazok számára, akik a csúszás élménye mellett részesévé kívánnak válni a magyar hódeszkások közösségének és azok számára is, akik eddig nem is gondoltak rá, hogy egy snowboard versenynek maguk is aktív részesei legyenek. A sűrű versenyprogram mellett egyéb látnivalókban sem lesz hiány, amelyről részletesebben a www.makesomenoise.co.hu-n lehet tájékozódni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástippek
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.