Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Terheléspróba alatt az új szuperkabinos lift Jasnán

2012.10.13. Bata Attila

Terheléspróba alatt az új szuperkabinos lift Jasnán Jól haladnak a munkálatokkal a Chopok északi oldalán, ahol világviszonylatban is komoly színvonalú sílift (funitel) épül az idei szezonra. A hatalmas, 24 fős kabinosok terheléspróbáját a héten tartották, de egyebek között a rendszer biztonságtechnikai berendezései is vizsgáztak.
Annyi az újdonság az idén Chopokon, hogy erről majd még több részben is írunk, mielőtt beköszönt az idei szezon. A három, most épülő lift közül, az egyik mindenképpen a liftek jelenlegi legmagasabb színvonalát képviseli. Az akár 120 km/órás széllökéseknek ellenálló funitel típusú liftekből még az Alpok szeles hegyoldalaiban sem üzemel sok. Ennek a majdnem két kilométer hosszú, 24 fős kabinokból álló liftnek zajlott a terheléspróbája Chopok északi oldalán.

A próba napja
A próba alatt az összes kabint teljesen megterhelték, amely azt jelentette, hogy minden kabinban két darab ezerliteres víztartály foglalta el a jövőbeli síelők helyét, így az egész liftrendszer körülbelül 22 tonna súlyt cipelt egyszerre.

A 24 fős nagykabinos mellett egy 15 fős kabinos is épül a déli oldalon, ez a két lift fog egymással találkozni a Chopok tetején. Ezen felül egy fogaskerekű jellegű lift épül még az északi oldalon, mindkét oldalon pálya-átalakítások és hóágyúk építése folyik, valamint az északi oldalon a szállodát is felújítják.

KOMMENTEK
cannibale | 2012.10.13. 22:52
Szuper kabinos és ülőhely? :O

Szállástippek
Chalet Alaskit Jasná csillagcsillagcsillagcsillag
Jasná szívében, Oputné-n, a Chopok lábánál található újonnan épült, francia stílusú 6 fős apartman kültéri jakuzzival 200 méterre a sípályától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Wellness Hotel Repiská csillagcsillagcsillag
A szálloda egy nagy fenyőerdő közepén található Chopok-észak sípályáitól 3 km-re. Egy- és kétágyas, részben pótágyazható szobái reggelivel, vagy vacsorával foglalhatóak. Wellness: medence élményelemekkel, pezsgőfürdő, háromféle szauna, élményzuhany, fitneszterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Stupka csillagcsillagcsillag
3 csillagos szálloda az Alacsony Tátrában, Tále síközpontban wellness részleggel (medence, szauna, jacuzzi). Reggelis ellátás igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.